Mislim da se više uzimaju igračke kao suvenir jer se rijetko još gdje mogu naći, a mi stariji smo se samo s tim igrali

Drvene igračke
(FOTO: Mladen Mirković)

26.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 5566

Nada Primus iz Požege bavim se izradom drvenih igračaka i privjesaka.

Slučajno sam se počela baviti izradom igračaka i privjesaka. Ustvari sam izrezivala drveno cvijeće i onda me je unučad podsjetila da napravimo jednu igračku s kojom sam se ja igrala , a ujedno je to bila i prva moja igračka. Nakon što im se svidjelo onda su došle i sve ove druge.

-Što se tiče izrade i vremena izrade, ne mogu točno reći koliko mi treba jer kada pravim onda jednu igračku napravim u dva ili tri primjerka. Za izradu traktora potrebno mi je oko tri dana jer tu ima puno rezanja, lijepljenja, brušenja, lakiranja pa se između svakog postupka treba napraviti pauza kako bi se to osušilo i učvrstilo. Sve se radi sa akva bojama, lakom jer su to igračke namjenjene za djecu. - rekla nam je Nada






Izradom igračaka i privjesaka Nada se bavim oko godinu i pol dana, a ideje dolaze same, dok pravi jednu već vidi kako bi druga mogla izgledati.







Što se tiče prodaje, malo je teže plasirati ovakve stvari jer su došla modernija vremena sa plastikom i novijim stvarima, pa ovakve starinske igračke su otišle u zaborav, ali polako se to mijenja jer ovo je dugotrajnije i ne tako lagano lomljivo pa ipak imam svoje kupce i zainteresirane ljude. Sada mislim da se više uzimaju igračke kao suvenir jer se rijetko još gdje mogu naći, a mi stariji smo se samo s tim igrali. - zaključila je Nada Primus








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI