Drugi po redu koncert ¨ Na livadi na Jankovcu¨ hrvatskog pjevačkog društva ¨Lipa¨ iz Osijeka

PP Papuk
(FOTO: Gordana Kukić)

25.06.2016. | M.M./P.P.Papuk
Pregleda: 3411

U bajkovitoj oazi netaknute prirode Park šume Jankovac 02. srpnja (subota) 2016. u 16 sati održava se drugi po redu koncert " Na livadi na Jankovcu" hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" iz Osijeka. Koncert i ove godine zajednički organiziraju TZO Čačinci, PD Jankovac i Park prirode Papuk. Na koncertu će biti upriličena i praizvedba skladbe Lisica mlade suvremene skladateljice Andreje Gribl koja svoje nadahnuće pronalazi u prirodnim ljepotama Parka prirode Papuk.

Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa” Osijek osnovano je 1876. godine, što znači da već 139 godina uspješno i neprekinuto djeluje pod istim imenom. Društvo njeguje širok repertoar većinom a cappella skladbi, od renesansne do suvremene glazbe, s naglaskom na klasičnu zborsku literaturu. Danas zbor ima gotovo 80 aktivnih članova, a umjetničko vodstvo čine dirigentica prof. Valerija Fischbach te kodirigentice prof. Ozana Tomić i prof. Lidija Neznanović.





Drugi po redu koncert "Na livadi na Jankovcu" od ove godine održava se u prvom hrvatskom UNESCO geoparku. Papuk krasi bogata biološka, geološka i kulturno povijesna baština i ovom manifestacijom dodatno se promovira upravo to prirodno bogatstvo koje je poslužilo kao nadahnuće mladoj skladateljici Andreji Gribl.





Dođite na Jankovac i uživajte u odličnim skladbama u interpretaciji Lipe iz Osijeka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI