¨Prihvatili smo poziv usavršavanja vojnih sposobnosti istinski iz duše¨

Antonio Matošević
(FOTO: Tomislav Milanović)

25.06.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7983

"Dragovoljno vojno osposobljavanje mi je izrazita želja od malih nogu jer sam odrastao uz vojno lice. Mi kao ročnici baštinimo tradiciju Hrvatske pobjedničke vojske. Posebnost u nama je ta što iako nismo bili prisiljeni usavršavati vojna znanja i vještine prihvatili smo taj poziv istinski iz duše", rekao je ročnik Antonio Matošević iz Zagreba koji je danas u požeškoj vojarni svečano prisegao vjernost domovini.



U 17. naraštaju ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju prihvaćeno je 50 ročnica i 448 ročnika. Sada im predstoji tjedan dana prilagodbe, što je i prva faza obuke od 40 dana.





- Spremna sam za obuku i psihički i fizički, jesmo li vojnici ili ne? Moramo biti spremni na sve, grupa smo, podrška smo jedni drugima i sve zadaće izvršavamo bez problema. Po struci sam meteorolog i raditi u mom zanimanju u vojsci je jedan veliki izazov, a ja uvijek prihvaćam izazove – rekla nam je Amalija Božiček iz Bedekovčine.



Ročnicima je čestitao zamjenik ministra obrane Zoran Piličić.

- Danas ste ovim osobitim činom postali pripadnici pobjedničkih oružanih snaga Hrvatske. Svoje prve vojničke korake započinjete u godini kada naše oružane snage obilježavaju 25. obljetnicu. Ulazite u stroj naše vojske koja je u svojoj povijesti ispunila sve svoje domovinske zadaće. Budite ponosni na svoj izbor – rekao je Piličić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI