Demanti Wiener osiguranja

Judo klub Kutjevo
(FOTO: Judo klub Kutjevo)

23.06.2016. | Ivan Vlahović
Pregleda: 3617

U našu redakciju, kao reakcija na članak: "Zalom ključne kosti dobio 49,50 kn", pristigla je reakcija, demanti, Osiguravajućeg društva Wiener, dopis prenosimo u cijelosti:

- Radilo se o natjecanju iz juda u izvannastavnim aktivnostima, a po ozljedi je dijete nekoliko dana izostalo iz škole. Zbog ozljede nije mogao pisati, pohađati nastavu iz tjelesnog odgoja do kraja školske godine niti nositi školsku torbu,te sam ga dva tjedna morala voziti u školu i dolaziti po njega rekla nam je nezadovoljna majka. Nakon što je obitelj osiguravajućoj kući podnijela zahtjevza odštetu sa priloženom medicinskom dokumentacijom, po odgovoru je uslijedio šok. U odgovoru na zahtjev je stajalo da im je odobren iznos odštete od 49,50kuna. Obitelj navodi kako im novac od odštete nije prioritet ali smatraju da nas osiguranja na ”pošten” način lažu i kradu. Što vi mislite?”

Ispravak i odgovor:


Točno je da Osnovna škola Stjepana Radića iz Čaglina ima u Wiener osiguranju zaključenu policu osiguranja od nezgode za svoje učenike, pri čemu je na polici osiguranja ugovoreno da je za prijelom kosti, što se u konkretnom slučaju obistinilo, ugovorena osigurana svota osiguranja od 150,00 kn, dok visina premije po polici za svakog učenika iznosi 38,00 kn godišnje.


Nadalje, kako je čl.8. st.2. Uvjeta osiguranja, koji susastavni dio ugovora o osiguranju, ugovoreno da se u slučaju ozljede na sportskim priredbama, što se u konkretnom slučaju i dogodilo, isplaćuje 33%utvrđenog iznosa osigurane svote, te je Wiener osiguranje sukladno ugovoru isplatio iznos od 49,50 kn.

Posebno želimo napomenuti da je u predmetnoj policiosiguranja zasebno kao dodatan rizik, ugovoren rizik prijeloma kostiju na iznos osigurane svote od 150,00 kn, dok su primarni rizici trajnog invaliditetaosigurani na iznose od 112.500,00 kn, kao što je to opisano u samoj polici osiguranja.

U tekstu uvjeta i na samoj polici jasno je vidljivo kako Wiener osiguranje u slučaju loma nije obvezno nadoknaditi odštetu već samoisplatiti dogovorenu osiguranu svotu. Svrha predmetne police bila je pružiti ozbiljnu i konkretnu zaštitu u slučaju trajnog invaliditeta, što se, na sreću,u konkretnom slučaju nije dogodilo.

Osporavanim člankom čitatelji se dovode u zabludu iz koje bise pogrešno mogao izvući zaključak kako Wiener osiguranje nije ispunilo svoje obveze, što ne odgovara istini.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI