Osamdeset godina Lovačkog društva Slavonac

Dobitnici priznanja LD Slavonac
(FOTO: S.B.)

21.06.2016. | Ivan Vlahović
Pregleda: 5290

Lovačko društvo "Slavonac" iz Kutjeva proslavilo je u subotu osamdeset godina rada i postojanja.

- Društvo je osnovano 5.lipnja 1936. godine, prvi predsjednikje bio Pero Nanić, a od 1939. godine uvedena je lovočuvarska služba - podsjetioje predsjednik "Slavonca" Branko Mihalj.




Dodao je da su osamdesetih godina prošlog stoljeća kupili drvenu kuću preuredivši je u svoj lovački dom pod Krndijom, a kasnije je u više navrata dograđena i proširena.


Danas gospodare državnim lovištem Južna Krndija površine 2265 hektara i zajedničkim lovištem Kutjevo 2434 hektara tako da imaju bogat fond divljači u gorskom i nizinskomdijelu. Posebno je značajno da su se kutjevački lovci aktivno uključili od prvih dana Domovinskog rata, a za prigodu jubileja izgradili su prateće sadržajeuz lovački dom, te uredili okoliš pri čemu nije izostala potpora grada Kutjeva i Požeško-slavonske županije. Dobitnici su niz priznanja, njihovi strijelci sumeđu najboljima u ovom kraju, ostvaruju dobru suradnju sa kutjevačkim udrugama i okolnim lovačkim društvima, a najveći su im problem štete od divljači.

Zlatnu plaketu HLS-a društvu je uručio predsjednik Lovačkogsaveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović.



Lovačka odličja trećeg reda primili su Anto Kalauz, ŽeljkoŠilhan, Silvio Čvarak, Vladimir Marković, Mirko Marijanović, Ivica Pospišil i Vojin Derner, dok su odličja drugog rada dobili Slavko Jung, IvanMijatović, Zdenko Budimir, Hrvoje Sontaki i Tomo Ašenbrener.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI