Drago nam je što smo došli u Slavoniju i vidjeli da postoji veliki interes publike za dalmatinskim pjesmama.

klapa Kampanel
(FOTO: Mladen Mirković)

19.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 5649

Povodom Lidasa u Pleternici, za vrijeme dječjeg festivala tamburaške glazbe, klapa Kampanel je održala svoj koncert, a mi smo ih upitali nekoliko stvari povodom njihovog dolaska u Slavoniju.

Klapa Kampanel broji osam članova , a razgovarali smo s drugim tenorom klape Kampanel Antom Antićem.




Drago nam je što smo došli i vidjeli da postoji veliki interes same publike i da je ovaj festival na neki način saživio sa Pleternicom. Lijepo je vidjeti da se njeguje tradicija pjevanja koja je na neki način specifična s obzirom da Slavonija njeguje svoj tamburaški stil, tako da ovo sigurno pomaže da mlade snage povlače te svoje korijene od starijih i na neki način zadržavaju tu tradiciju koja je osobito spram Slavonije posebna.- rekao nam je Ante


Klapa Kampanel sve zajedno ima izdana četiri cd-a od toga su dva studijska i sada su u izradi novoga cd-a. Zadnje što su izdali je njihov singl koji je sada već dvadesetak dana u eteru. Pjesma se zove "Nedodirljiva" te se klapa sprema sa izbacivanjem novoga spota za tu pjesmu. S tom pjesmom će se predstaviti ove godine na Festivalu Dalmatinske pisme u Kaštelu.

Klapa Kampanel najviše koncerata održava u Istri, Sloveniji, Dalmaciji, a ove godine imaju dogovoreno u Čakovcu i Varaždinu.

Rijetko nam se dogodi da nastupamo u Slavoniji iako smo bili u pregovorima da u Osijeku na tvrđi odradimo koncert ali evo u Pleternici smo i nadam se da će ovo biti nekakav početak pa ćemo više dolaziti i u Slavoniju.



Što se tiče Aurea festa bilo je nekakvih kontakata gdje smo se skoro i dogovorili, ali kako smo većinom orijentirani dolje na more jer većina tih festivala je vezana dolje za Dalmaciju nismo se našli s obzirom na raspored.. Tako da bilo bi nam drago da jedne godine i nastupimo na Aurea festu, ali vi ste mi sada dali dobru ideju pa ćemo onda možda i za iduću godinu pokušati napraviti suradnju između klape i tambure, što bi bilo interesantno jer bilo je nekakvih ideja ali za sada se još ništa nije definiralo. - zaključio je Ante


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI