34. smotra folklora u sklopu Lidasa u Pleternici


(FOTO: Anđelko Banović)

18.06.2016. | Pleter-portal
Pregleda: 2857

Trideset i četvrtu godinu zaredom, u Pleternici će se u sklopu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva u nedjelju, 19.lipnja održati smotra folklora u organizaciji KUD-a "Orljava” i Grada Pleternice. Uz kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske koja već tradicionalno nastupaju na smotri, ove godine će nas posjetiti i dvije folklorne skupine iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Program započinje povorkom KUD-ova koja u 16 sati kreće od osnovne škole Fra Kaje Adžića, te prolazi Ulicom Ivana Šveara (ili kako ju se kolokvijalno naziva – glavnom ulicom) gdje će se pred Gradskom kućom svako umjetničko društvo zaustaviti te pjesmom, plesom i nošnjama prezentirati područje s kojega stiže.

Uz KUD-ove, u povorci bi se trebalo naći i petnaestak konjskih zaprega i isto toliko jahača na svojim konjima. Kad se sva društva predstave, povorka kreće, a zainteresirani posjetitelji su pozvani pridružiti se, na stadion malih sportova gdje će KUD-ovi od 18 sati pa nadalje nastaviti s programom. Uz izvedbe folklornih društava posjetitelji će imati priliku i razgledati štandove na kojima će umjetnici i obrtnici izložiti svoje proizvode i rukotvorine.


Uz, nadamo se, lijepo vrijeme i sigurno dobru atmosferu, ljubiteljima kulturno-umjetničkih sadržaja, a i onima koji će to tek postati, zabava i ugodno provedeno poslijepodne su zajamčeni.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI