Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom: ¨Korisnici su postali konkurentniji na tržištu rada¨

Završna konferencija "Multifunkcionalnog centra
(FOTO: Tomislav Milanović)

16.06.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5212

"Uz podignutu razinu samopouzdanja osoba s invaliditetom, poboljšane su njihove  komunikacijske vještine i osposobljeni su za izradu raznih proizvoda. Korisnici su kroz projekt zaista postali konkurentniji na otvorenom tržištu rada", rekla je članica projektnog tima "Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom", Snježana Marić, na današnjoj završnoj konferenciji.



Kroz projekt koji traje od travnja prošle godine, a završava početkom srpnja tri osobe s invaliditetom zaposlile su se posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme. U centru smještenom u prostorima Udruge "MI" zaposlene su tri osobe, koje su kroz proteklo vrijeme educirale ciljnu skupinu od 30 osoba s invaliditetom, pružile fizikalnu i radnu terapiju i podršku.


Nositelj projekta je Grad Požega, sufinanciran je sredstvima EU, a njegova vrijednost je 153.9 tisuća eura. Partneri na projektu su Udruga "MI", Centar za rehabilitaciju Zagreb i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije.


- Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti i promovirati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom.  Zaposleno je sedam najuspješnijih korisnika, opremljeni su uredi, nabavljena medicinska oprema i strojevi na kojima su korisnici izrađivali suvenire i financirali se prodajom svojih proizvoda tijekom pet mjeseci. Zahvaljujemo svim institucijama i lokalnim tvrtkama koje su sudjelovale u projektu – rekla je voditeljica projekta Mirjana Gunčević.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI