Zagrepčanka se zbog posla preselila u Požegu

Marta Krešić (lijevo) doselila se da bi radila u Plesnoj radionici Ilijane Lončar
(FOTO: Mario Nakić)

16.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 15814

U vrijeme kada mladi po završetku škole ili fakulteta gledaju kako otići iz Požege i Požeško-slavonske županije u neke perspektivnije i bogatije krajeve zbog posla, uspjeli smo naći jednu osobu koja je iz istog razloga učinila upravo suprotno - preselila se iz Zagreba u Požegu. Da bi radila.

- Nikad prije nisam bila u Požegi, a moji su prvi utisci o ovom gradu pozitivni. Svi su dobri, pitaju me što tu radim i kako to da sam se iz Zagreba odlučila doći baš ovdje - prepričava nam Marta Krešić, 20-godišnja profesionalna plesačica, koja je ovog mjeseca počela raditi u Plesnoj radionici Ilijane Lončar.

- Ovamo me privukao ples. U Zagrebu sam uglavnom bila na zamjenama i to nije bio ozbiljan posao. Završila sam Školu suvremenog plesa Ane Maletić pa mi je želja bila zaposliti se u struci. Nisam znala da ću biti i pedagoginja, ali svidjelo mi se. Volim rad s djecom, požeška su djeca super. Ovdje, za razliku od Zagreba, ima mnogo dječaka koji vježbaju suvremeni ples, dok u Zagrebu oni većinom odabiru hip-hop. Djeca u radionici su iznimno kreativna, pogotovo ona koja dulje vrijeme vježbaju s Ilijanom - kazala je Marta u razgovoru za 034portal.


Za Požegu Marta kaže kako je život usporen i to joj zasad odgovara. Nema puno ljudi noću, ali zato je manje stresa preko dana. Ilijana Lončar, koja je dovela Martu iz Zagreba i zaposlila u svojoj radionici, ne krije svoje zadovoljstvo novom zaposlenicom.


- Morala sam proširiti radionicu i sada nas radi troje. Na tu količinu djece trebalo bi nas biti još više. Marta ima onu smirenost i pedantnost, djeca su je odmah zavoljela. To je jako važno - ustvrdila je Ilijana.

Plesna radionica Ilijane Lončar trenutačno broji oko 120 djece, a upisi su još uvijek u tijeku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI