Dodjeljene nagrade za najbolje radove učenika povodom natječaj ¨Kreativni i neovisni¨

Tara Dašek i Lucija Colosetti s ravnateljicom i mentoricom
(FOTO: Mladen Mirković)

08.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 6377

Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga požeško-slavonske županije i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije su povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15.studenog do 15.prosinca 2015. godine raspisali četvrtu godinu za redom natječaj "Kreativni i neovisni", koji je po prvi puta bio namijenjen učenicima osmih razreda osnovnih škola te kao i do sada učenicima srednjih škola u našoj županiji.

Danas je župan Alojz Tomašević s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Matom Matijevićem podijelio diplome i nagrade učenicima, mentorima i ravnateljima čiji su radovi bili najbolji.





Zavod je u suradnji sa Ministarstvom zdravlja i županijom Požeško-slavonskom kroz projekt "Zdravo biram, nisam sam" uspio osigurati financijska sredstva za provedbu natječaja "Kreativni i neovisni" u visini 11 tisuća i četiristo kuna . Cilj natječaja je da učenici kroz svoje kreativno znanje iskažu stavove i znanje o sredstvima ovisnosti, pušenju, alkoholu, kocki i drogama i afirmiraju pozitivne stavove.


Svim učenicima koji su sudjelovali na ovom natječaju čestitam na nagradama i trudu, a posebice njihovim mentorima.- rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević




Drago mi je da ste definirali i izrazili ono što vi osobno promišljate i kako vidite budućnost i svijet. Sama tema "Kreativni i neovisni" daje poruku i vama mladim ljudima koji se spremate za život , odlazite u srednje škole i spremate se za fakultete, upravo je važno da vaša kreativnost i neovisnost budu pokazatelj puta kojim treba proći kroz život.

Bitka koju vodimo svi zajedno, županija, Zavod za javno zdravstvo, vaše obitelji je ono što moramo dobiti i pobijediti. Kako bi pobjegli od svih ovih anomalija društva, alkohola, droge i sve toga što razara društvo i napada mladost. Čestitam vam jer ste ostali kreativni i neovisni- poručio je župan Alojz Tomašević




Od svih pristiglih radova Županijsko povjerenstvo izvršilo je odabir najboljih radova u kategoriji najbolji pojedinačni uradak i najbolji grupni uradak te je predložilo da se nagrade učenici i za sudjelovanje, a ukupno ih je bilo 29 učenika.

Najbolji grupni uradak u kategoriji Likovni radovi napravile su Tara Dašek i Lucija Colosetti 8. a razreda O.Š. Lipik s mentoricom Romanom Štimac.




Ravnateljica nam je došla jedan dan i rekla da pokušamo nešto napraviti, nismo shvatili baš nešto ozbiljno, ali nakon cjelodnevnog truda i rada evo uspjele smo dobiti prvu nagradu, dva poklon bona u iznosu od 500 kuna. Jako smo iznenađene, kako ćemo ga potrošiti još ne znamo ali nikako nećemo na alkohol, cigarete ili nešto tako.- rekle su nam Tara i Lucija







Najbolji individualni rad napravila je Barbara Mazanik 3.k razreda Ekonomske škole , a mentorica je Višnja Menđel-Troha.

U kategoriji plakata i fotografije najbolji rad napravile su Elizabeta Vuković i Ema Thur 4.a razreda Katoličke gimnazije , a mentorica je prof. Marijana Ćorluka. Za individualni uradak prvo mjesto pripalo je Barbari Šebalj 4.a razreda Katoličke gimnazije.

U kategoriji filma najbolji uradak napravile su Lana Sabo i Nina Vukelić iz 1.h razreda Ekonomske škole, a mentorica je prof.mr. Martina Budimir.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI