Predstavljena ¨Plesoptika¨: Ovaj projekt bavi se fuzijom likovnosti,plesa i optike kao znanosti o proučavanju boja.

Anita Grbavac Jakobović i Ilijana Lončar
(FOTO: Tomislav Milanović)

08.06.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3889

Umjetnička organizacija Plesna Radionica Ilijane Lončar u suradnji s požeškom akademskom slikaricom Anitom Grbavac Jakobović organizirala je projekt "Plesoptika" koji će se premijerno održati u Gradskom kazalištu Požega, 13. lipnja s početkom u 18 sati.

- Riječ je o projektu koji će obuhvatiti 135 djece i mladih plesača Plesne radionice u izvedbi deset koreografija u deset boja koje smo uz podršku Anite Grbavac Jakobović i Gradskog kazališta Požega pripremali pet mjeseci. Ovaj projekt bavi se fuzijom likovnosti plesa i optike kao znanosti o proučavanju boja. Bavili smo se djelovanjem boja na ljudsku psihu, emocije, razmišljali smo o utjecaju boja u vremenu u prostoru – predstavila je danas Ilijana Lončar.




Nakon premijerne izvedbe 13. lipnja u 18 sati, u 19.30 posjetitelji će moći pogledati izložbu slika Anite Grbavac Jakobović pod nazivom "Colores potriculum" (Boja arkade), a repriza Plesoptike održat će se 14. i 15. lipnja na istom mjestu u 18 sati.


- Ovo je naša prva suradnja na kojoj ćemo kroz boju i zvuk predočiti uz prekrasne plesne pokrete. Svaka boja ima svoj oblik i to smo zajedničkim snagama pokušale napraviti. Primjerice, žutoj boji pripada oblik trokuta, a crvenoj boji oblik kocke i kvadrata. Ako su ples, zvuk i boja iskreni to gledatelji osjete. Kroz izložbu 13 radova kombiniranim tehnikama, ulja na platnu i akrila osjetit ćete iskrenost i spontanost pomoću boje –  rekla je autorica izložbe, Anita Grbavac Jakobović.



Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar će s "Plesoptikom" gostovati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, Kazalištu mladih Split, na Požeškom kulturnom ljetu, na 6. Šibenskom plesnom festivalu i na Aurea festu plesa.

- Posebno smo ponosni što ćemo predstaviti dio Plesoptike sredinom rujna u Belgiji na velikom međunarodnom festivalu gdje smo predloženi od strane od strane Hrvatskog sabora kulture kao jedini hrvatski predstavnici, a očekuje nas i festival malih plesnih formi u Zagrebu te gostovanje u Ljubljani – dodala je Ilijana Lončar


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI