1. NK Slavonija kup okupiti će 250 mladih igrača i priuštiti Požežanima pravi nogometni spektakl

Plakat 1.NK Slavonija kupa
(FOTO: Mladen Mirković)

04.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 3764

Požega će 11.lipnja.2016 ugostiti 250 mladih igrača na 1.NK Slavonija kupu. Osim NK Slavonije i NK Požege kao domaćina na turnir dolaze prvoligaške ekipe Hrvatske iz NK Rijeke, NK Osijeka, NK Cibalije i NK Slaven Belupa.

Prije dvije godine organizirali smo školu nogometa na način koji već nakon dvije godine daje dobre rezultate i odlučili smo uz ovo što program nudi i ova liga u kojoj naše momčadi sudjeluju, još malo pojačati turnirima. Turnirima koji svojom kvalitetom su jači nego rang u kojoj djeca nastupaju.

-Tako će na ovom turniru nastupiti prvoligaške ekipe Rijeke, Osijeka, Slaven Belupa i Cibalije. Dakle škole nogometa koje su priznate u regijama po cijeloj Hrvatskoj. Tako samim ovim turnirima vraćamo školu nogometa i Grad Požegu bliže vrhu nogometa. Jer imamo tradiciju, dobre rezultate u prošlosti i ovo su samo neki segmenti koje smo mi još prije godinu i pol dana zamislili. - rekao je predsjednik NK Slavonije Krunoslav Prpić





Mi smo na početku jesenskog dijela planirali jedan jaki turnir kojim bi omogućili našim igračima da se suoče i odigraju utakmice s najboljim igračima u državi iz najjačih klubova. Uspjeli smo to organizirati i priuštiti im 11.lipnja 2016.

U tome periodu ovdje bi trebalo biti 250 mladih igrača iz naših dugogodišnjih prvoligaških nogometnih centara. Tako da će se na stadionu NK Slavonije i NK Požege održati pravi nogometni spektakl koji još nikada nije bio u Požegi.- rekao je voditelj škole nogometa Grada Požege Mario Raguž



Turnir kreće u 10 sati i traje do 20 sati, a svečano otvorenje turnira održat će se u 13:30 na stadionu Slavonije. Poslije toga igrači će imati malo vremena za upoznavanje i zbližavanje.

Igrači će igrati veliki nogomet 11 na 11 igrača plus sedam zamjena. Poluvrijeme će trajati 20 minuta, a odmor pet minuta.

Na terenu NK Požege, Sportskom-rekreacijskom centru igrat će skupina kadeta U-16 kojih ima šest ekipa, a na terenu NK Slavonije igrat će stariji pioniri U-14. I za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

Nogometni klub Rijeka doći će dan prije tako da ćemo ih provesti gradom i pokazati spomen obilježja grada i sam grad.

Sama Rijeka je treći klub u hrvatskoj u mlađim kategorijama, odmah iza Dinama i Hajduka i u svome pogonu dovodi četiri reprezentativca Hrvatske u U-15 godištu. Isto tako nogometni klub Osijek dovodi dva reprezentativca Hrvatske. Sve su ovo ulazna godišta koja će nagodinu nastupiti u 1.HNL tako da će im Požega biti prvi test prije ulaska u najjaču ligu Hrvatske. - poručio je Mario Raguž





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI