Požeški ronioci čistili more kod Dubrovnika: Izvukli smo čak i jedan prometni znak

Požeški ronioci u Dubrovniku
(FOTO: Ronilački klub Požega)

30.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6286

Požeški ronioci sudjelovali su prošlog vikenda, u organizaciji Ronilačkog kluba Župa Dubrovačka, u eko akciji čišćenja podmorja. Povod je bio Dan Općine i 24. obljetnica oslobođenja Župe dubrovačke u Dubrovniku.







U ovoj, 16. po redu akciji čišćenja, sudjelovalo je oko 40 ronioca, a požeški ronioci su gosti u Dubrovniku bili drugu godinu. Nakon ove akcije je uspostavljena suradnja i s klubom Župa Dubrovačka.







- Bili smo jedini predstavnici iz Slavonije, a u akciji su sudjelovali još i ronioci iz Cavtata, Neuma i Mostara. Čistilo se podmorje ispred Mlina i Srebrenog. Na zadovoljstvo organizatora ove godine podmorje nije bilo jako zagađeno. Izvukli smo nekoliko vreća boca, dvije stolice, nešto krupnijeg otpada i čak jedan prometni znak. Akcija je po običaju završila uz roštilj i zajedničku fotografiju na Plivalištu Gusara. U Dubrovniku smo boravili četiri dana, a osim eko akcije odradili smo stažno ronjenje, stress&rescue tečaj prve pomoći. Jedan je član položio tečaj za voditelja ronjenja. Odradili smo i pokaznu vježbu akcije traganja i spašavanja u moru, simulaciju automobilske nesreće sa smrtnim posljedicama s tamošnjim Centrom 112, vatrogascima i ostalim službama - doznajemo od Zdenka Oroza člana Ronilačkog kluba Požega.

Dio članova kluba idućeg vikenda putuju za Obrovac gdje će sudjelovati u eko akciji "Gdje Zrmanja ljubi more 2016", a nakon toga u lipnju ih očekuje i eko akcija u Trogiru.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI