Sovsko jezero kao inspiracija planinarima pjesnicima i slikarima

Planinari pjesnici i slikari na Sovskom jezeru
(FOTO: HPD Sokolovac)

30.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6373

U organizaciji HPD-a Sokolovac, Požega na Sovskom jezeru je jučer održan tradicionalni "Susret planinara pjesnika i slikara". Uz domaćine su sudjelovali planinari iz desetak slavonskih planinarskih društava iz Feričanaca, Našica, Belišća, Pakraca, Đurđenovca, Županje, Osijeka, Slavonskog Broda, planinarsko društvo "Čičak" iz Orašja te članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije "Matko Peić".







- Manifestacija je kandidirana kao dio projekta međugranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a potporu manifestaciji su svojom prisutnošću dali zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, i predsjednik udruge "Odbor za zaštitu i uređenje Sovskog jezera" Zdenko Poljaković. Kroz projekt bi se trebala postaviti drvena natkrivena bina i sjedala za stotinjak posjetitelja te mikrofoni i pojačala s pratećom opremom - doznajemo od tajnika društva Ivana Šumige.







- Ovaj prekrasni, ali pomalo zaboravljeni kraj pohodilo je stotinjak planinara. Među sjajnim pjesničkim i likovnim ostvarenjima koja je predstavilo 20-ak planinara pjesnika i slikara, izdvojio se najmlađi među njima. Najveći pljesak publike, ali i stručnog žirija dobio je osmogodišnji Dino Prnjavorac iz Požege,  sa svojom pjesmom "Nespretni Dino". Sjajan početak za mladoga pjesnika - dodao je Šumiga.




















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI