Pleterničani dobili novo izletište: Putevima madame Cliquot godišnje prođe oko 4 tisuće ljudi

28.05.2016. | L.Galić/M.Mirković
Pregleda: 10187

Pleterničani su dobili novo mjesto za odmor. Riječ je o izletištu "Putevima madame Cliquot". Projekt je to udruge Pleternički čoraci koji su prijavili zakladi "Slagalica" na natječaj "Naš doprinos zajednici".  Odobreno im je 13 tisuća kuna te su uz potporu Grada i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije realizirali priču o madame Cliquot. Lokalitet Klikun u Požeškoj Koprivnici revitaliziran je na inicijativu obitelji Markota. Putevima godišnje prođe više od četiri tisuće ljudi, planinara, hodočasnika, vinara i izletnika. Tradicija posjeta brdu Klikun njeguje se više od 20 godina gdje mještani Požeške Koprivnice svake godine organiziraju hodočašće iz sela prema brdu Klikun, a navedena je ruta uvrštena u biciklističke i planinarske staze Požeško-slavonske županije.







- Nadam se da je ovo početak prekrasnih doživljaja koji že na ovom mjestu biti organizirani nekoliko puta godišnje. Za sada smo dobili klupe, a valjda ćemo jednog dana dobiti i "kišobran" nad glavom da se imamo gdje skloniti ako nas uhvati kiša - rekla je Anka Dorbić, predsjednica Čoraka koji ove godine obilježavaju deset godina postojanja.




Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice dodala je da je riječ o projektu na kojem se radi već duže vrijeme.
- Pleternički čoraci postavili su ovdje križni put kojim već pet godina hodočaste mnogi vjernici. Nijedna manifestacija u gradu ne prođe bez Čoraka koji se uvijek pojave svojim osebujnim stilom. Podupirete sve naše akcije, stvarate nove vrijednosti na pleterničkom području i uvjerena sam da ćete tako raditi i dalje - rekla je Jozić.






Novo je izletište smješteno u šumi, na samom rubu pleterničkog vinogorja, i s  njega se pruža prekrasan pogled na vinograde i okolna brda.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI