Dan otvorenih vrata vojarne: ¨Vjerojatno će se netko od njih jednog dana odlučiti za vojni poziv¨

pukovnik Antun Mikić
(FOTO: Lidija Galić)

25.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 13353

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice Oružanih snaga Republike Hrvatske u požeškoj Vojarni 123. brigade HV održava se Dan otvorenih vrata. Tijekom prijepodneva vojarnu su posjetili učenici osnovnih i srednjih škola te građani.







- Izložili smo sredstva na kojima se vrši obuka pripadnik oružanih snaga u području logistike te vojnika, dočasnika i časnika za misije i zadaće koje se pred njih stavljaju - kaže pukovnik Antun Mikić, voditelj Odsjeka za doktrinu razvoja logistike u požeškom Središtu.
- Na ovaj način svi koji dođu mogu vidjeti što sve ovdje imamo i vjerojatno će se netko od njih jednog dana odlučiti za vojni poziv. U sklopu cestovnog vježbališta Glavica imamo poligon terenske vožnje, poligon za osposobljavanje vojnika za vozače te na temelju programa osposobljavamo vozače za potrebe misija i operacija potpore miru gdje nam dolaze pripadnici oružanih snaga i iz drugih zemalja poput Makedonije, Crne Gore, itd - dodao je pukovnik Mikić.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI