31-godišnjaku s računa skinuli nekoliko tis. kn; 63-godišnjakinji ukrali nekoliko tisuća kn keša

Policija
(FOTO: ilustracija)

23.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 10137

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na nove načine prevara, a na temelju neugodnih iskustava građana koji su prijavili da su ostali bez nekoliko tisuća kuna.

- Tijekom prošlog tjedna 31-godišnjaka sa šireg područja Lipika kontaktirala je nepoznata osoba putem SMS poruke vezano za oglas o prodaji mobitela koji je objavio putem Internet stranice. Potom je od 31-godišnjaka zatražila da joj elektroničkom poštom dostavi fotografije obje strane svoje bankovne kartice kako bi mu prije primopredaje mogla uplatiti novčani iznos za mobitel. On je to i učinio. Nepoznata osoba je zatim, najvjerojatnije pomoću sigurnosnog broja koji piše na poleđini kartice, otvorila PayPal račun i na njega prebacila iznos s tekućeg računa 31-godišnjaka te ga na taj način oštetila za nekoliko tisuća kuna. I u ovom slučaju, kao i u puno drugih na području cijele RH, poruka je poslana s broja čiji je pozivni +61 (Australija) - doznajemo iz policije.

Iz PU požeško-slavonske upozoravaju građane da ne šalju podatke sa svojih kartica jer time omogućuju skidanje novca s vlastitog računa budući da su na poleđini kartice kontrolne autorizacijske oznake. 


Još jedna prijava prijevare zaprimljena je u petak, 20. svibnja. 63- godišnjakinja je policijskim službenicima prijavila da su joj se dan ranije na području općine Čaglin, na kućnom pragu, dvije nepoznate muške osobe predstavile kao policijski službenici koji provjeravaju je li papirnati novac u vlasništvu građana krivotvoren i tom prilikom joj ukrali nekoliko tisuća kuna. 


- Napominjemo da ni policijski službenici, ni zaposlenici banaka na ovaj način ne provjeravaju novčanice. Pozivamo građane ako smatraju da su oštećeni ovakvim ili sličnim prijevarama, ili imaju korisna saznanja o takvim događajima, da se žurno obrate policiji dolaskom u najbližu policijsku postaju ili pozivom na telefonski broj 192 - poručuju iz policije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI