¨Cilj nam je popularizirati znanost među mlađima na njima prihvatljivije načine.¨

"Znanstvene čarolije" u vrtiću Cvjetna livada
(FOTO: Tomislav Milanović)

20.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 2914

"Znanstvene čarolije" danas su posjetile vrtić Cvjetna livada u Požegi. Riječ je o volonterskom projektu Studentske selekcije Hrvatskog kemijskog društva u čijim radionicama djeca uz pomoć voditelja izvode razne eksperimente koji im pomažu pri donošenju zaključaka o kemijskim tvarima i procesima. Tako je danas čarolije vidjelo 23 djece mješovite "Montessori skupine" (3-6 godina) i 28 starije skupine(6 i 7 godina).






- Djeca su oduševljena i sretna jer im je ovo sve skupa bilo novo iskustvo. Cilj nam je popularizirati znanost među mlađima na njima prihvatljivije načine. Primjerice, danas smo proučavali tekućine kroz koje se može prolaziti samo polako, a ne na silu. Na taj način djeca uče da ne smiju udarati prijatelje nego polako postupati – rekla je stadentica PMF-a iz Zagreba, Kristina Mutabdžić.




Projekt Znanstvene čarolije započeo je u veljači 2010. godine vođen entuzijazmom nekolicine studenata Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Uz posjete vrtićima i osnovnim školama sudjeluju i na brojnim manifestacijama vezanim za znanost. U samom projektu trenutno sudjeluje dvadesetak studenata PMF-a u Zagrebu. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI