Pripremite kokice, sljedeći tjedan u Požegi bit će u znaku filma

Željko Balog, direktor festivala
(FOTO: Vjeran Blašković)

20.05.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4420

"Imaš samo minutu" slogan je ovogodišnjeg 24. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova koji se održava idućeg petka (27.5.) u Požegi. No, kako organizatori rade već duže godina, cijeli će idući tjedan, počevši od ponedjeljka, biti ispunjen filmskim događanjima na raznim lokacijama pa se može reći da će Požega idući tjedan živjeti u znaku filma.

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta u OŠ Dobriše Cesarića organizirat će se radionica igranog filma, a u OŠ Antuna Kanižlića radionica izrade origamija na kojoj će djeca naučiti od papira izraditi i neke likove poznate im iz filmova i crtića. U Gradskom kazalištu za djecu će biti upriličena i projekcija filma "Djeca tranzicije".

"Malo kino" održava se u Gradskoj knjižnici i čitaonici gdje će se od ponedjeljka do srijede u 18 sati prikazivati hrvatski dječji animirani filmovi.  Na Veleučilištu u srijedu 15.5. u 18 sati bit će otvorenje izložbe fotografija "Ptice" poljskog veleposlanika u RH Macieja Szymanskog. Kako je ovogodišnja zemlja partner festivala Poljska, istoga dana u 19 sati u Gradskom kazalištu  prikazivat će se poljska komedija "Nije to što misliš, draga". Film je po preporuci organizatora iznimno zanimljiv, pun obrata i nepredvidivih situacija. Ulaznica za projekciju je 10 kuna.





- Ove godine na festival je pristiglo 419 filmova od kojih ćemo u petak prikazati 60. Filmovi su stigli iz 47 zemalja, a najbolje će izabirati međunarodni žiri u kojemu je i prošlogodišnji pobjednik festivala iz Španjolske - rekao je direktor festivala Željko Balog. Ulaznicu za projekciju službenog programa potražite u Gradskom kazalištu od 9 do 14 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI