Slavija prvak Kupa nakon tri godine:¨Ova sezona će biti uspješnija i od prošle¨

NK Slavija vs. ŠNK Slavonija
(FOTO: Bojan Miščević)

19.05.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 6543

Nogometaši Nogometnog kluba Slavija iz Pleternice pobjednici su Kupa Požeško-slavonske županije. Naime, oni su jučer, u jednoj finalnoj utakmici odigranoj na stadionu u Vidovcima, pobijedili svog suparnika iz Požege, NK Slavoniju, boljim izvođenjem jedanaesteraca. Nakon regularnog dijela bilo je 1:1, da bi spretniji i sretniji u izvođenju udaraca s bijele točke bili Pleterničani koji su pobijedili rezultatom 4:2. Strijelac jedinog pogotka za Požežane je bio Jakešević u 35. minuti da bi početkom drugog poluvremena izjednačio Žuljević.

- Očekivao sam tvrdu i neizvjesnu utakmicu u kojoj se pobjednik neće znati do kraja. Poveli su i morali smo ganjati rezultat, a sredinu terena smo im namjerno prepustili tako da je na mahove izgledalo kao da oni imaju inicijativu, ali utakmica je bila ravnopravna i otvorena. Imali smo sreće na penale, prošle godine nismo imali, to je sport, čestitam svojim dečkima na velikom uspjehu.

Kaže kako smatra da je utakmica pokazala da je bolje igrati jednu finalnu utakmicu.


- U sportskoj smislu jučerašnji susret je mogao zadovoljiti svakoga tko je došao pogledati, mi smo nakon tri godine opet prvaci Kupa i to je bitno. Za nas je sezona bila  izuzetno uspješna, možda i uspješnija od prošle. Ako ostanemo drugi, ove godine smo uzeli kup, juniori su došli do polufinala Kupa Hrvatske, a i u igri su za prvo mjesto u ligi i daljnje razigravanje. Izuzetno uspješna sezona - zaključio je Bognar.


Dosta drugačije gledanje na stvari, naravno ima trener Požežana Marijan Bakula.

- Bili smo u igri cijelu utakmicu, stvarali smo više šansi i bili smo opasniji po gol. Ako se gleda čitava utakmica, zaslužili smo dobiti, imali smo i promašeni jedanaesterac, no nismo. Penali su lutrija, oni su uspjeli i izjednačiti i odigrati neriješeno do kraja i ja čestitam Slaviji na osvojenom Kupu - izjavio je Bakula.

Dodaje kako se dvije ekipe poznaju dobro i znali su da neće biti lako.

- Meni je bitno da smo taktički dobro stajali. Nakon početnih 20 minuta nesigurnosti, stali smo na loptu i počeli igrati kako smo htjeli od početka. Moramo se oporavit, u subotu idemo na vrući teren u Oriovac. Tamo idemo na pobjedu i trebat ću sve da budu 100 posto spremni - zaključio je Bakula. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI