Pomoć gladnoj djeci Afrike: ¨Uz donaciju ponijela sam odjeću za malog školarca¨

Humanitarni sajam Marijini obroci
(FOTO: Vjeran Blašković)

17.05.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 5817

Sve do 16 sati možete u dvorištu OŠ Antuna Kanižlića u Požegi posjetiti humanitarni sajam "Marijini obroci" na kojemu djeca škole prikupljaju donacije za gladnu djecu u Africi. U zamjenu za donaciju 5, 10, 20 ili više kuna možete ponijeti i nešto za sebe ili druge poput knjiga, drvenih igračaka, odjeće, školskog pribora, nakita i sl. Okrjepu potražite u sajamskoj slastičarnici "Kod Timona i Pumbe". Uz izložene predmete na štandovima održavaju se likovna, plesna i frizerska radionica te igraonica za djecu.









Tako je naša sugrađanka, umirovljena učiteljica uz donaciju sa sobom ponijela odjeću za sina od kolegice koji na jesen kreće u školu. Donacijom je pomogla da "Marijini obroci" nahrane još nekoliko djece u školskim klupama Benina i drugih siromašnih zemalja afričkog kontinenta.

Na štandu s ručno izrađenim nakitom učenice 7. d razreda Jelena Ivančić i Antonija Pavić kažu nam da su sve izradili učenici, a da je donacija, ovisno o predmetu od 5 do 20 kuna. Ručno izrađene igračke i kuhinjska pomagala mogu se pronaći i na štandu 6.a razreda.





- Nudimo prirodni jabučni ocat od divlje jabuke koji je izrađen u školskoj zadruzi. Imamo i drvene igračke, nastavnik nam je pomogao izrezati, a mi smo ih sklapali - kažu nam učenice Doris Malvić i Petra Zečević.

- Kod nas možete pronaći stvari za kućanstvo, čaše i pomagala. Već imamo skupljeno više od 100 kuna - pohvalio se učenik Mihael Pudić iz 7. a.

Sve prikupljene donacije namijenjene su humanitarnoj akciji "Marijini obroci  - gladnoj djeci za školski obrok" koje će se uplatiti na račun Marijinih obroka Hrvatska.

- Nastojimo podići svijest naših učenika, ali i članova njihovih obitelji, o problemima siromaštva i gladi, poučiti ih zahvalnosti, požrtvovnosti, djelatnoj ljubavi i solidarnosti za potrebitije od njih, odgajati ih i obrazovati u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece - rekla je voditeljica projekta Valentina Čurčić.

Donacije će biti upućene školskim ustanovama u Beninu, Malaviju, Ekvadoru i Liberiji u kojima djeca primaju najčešće jedini obrok u danu.

Pogledajte fotogaleriju humanitarnog sajma. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI