Ivana Radić: Situacija s rizičnim ponašanjem maturanata je pod kontrolom

Ivana Radić
(FOTO: Tomislav Milanović)

13.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 9638

Prenijeli smo jučer apel nastavnika na Tehničkoj školi, Dragana Borevca da na livadi pokraj srednjoškolskog centra maturanti uoči norijade voze vidno pijani. Glasnogovornica PU Požeško-slavonske županije rekla nam je kako je sve pod kontrolom.

- Za sada smo imali svega dvije dojave gdje su policijski službenici izašli na teren. Imamo u vidu tu problematiku i svake godine pravimo plan vezano za to kao što smo i ove. Raspolažemo informacijama, imamo pojačano postupanje, planirane aktivnosti prevencije i sve je pod kontrolom – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ivana Radić.

Upozorila je građane kako je na području Požeško-slavonske županije sve više krađe bicikala, a da se u praksi jako isplativa pokazala registracija bicikla koju građani mogu obaviti u policijskoj postaji.


- U ovoj godini samo na području Pakraca putem registracije pronađeno je 20-tak bicikala. U Pakracu, primjerice prošlu srijedu pronađen je bicikl Trek. Policijski službenici pronašli su ga parkiranog i naslonjenog na ogradu u Pakracu na Trgu Franje Tuđmana. Pozivam što veći broj građana da obave registraciju bicikla – rekla je Ivana Radić.


Kaže da će prilikom Pumine biciklijade 28. svibnja biti prisutni s akcijom registriranja bicikala kao i u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Velikoj 17. svibnja kako bi potakli što veći broj ljudi na taj čin.

U proteklih nekoliko vikenda imali su akcije usmjerene na rizično ponašanje mladih osoba prilikom kojih su evidentirali osam osoba mlađih od 16 godina koji su bili u ugostiteljskim objektima nakon 23 sata i jednog mlađeg vozača koji je vozio pod utjecajem alkohola.

Što se tiče sigurnosne problematike na području PU Požeško-slavonske u travnju je zabilježeno 58 kaznenih djela po službenoj dužnosti, 31 djelo po privatnoj tužbi te pet djela za koja je izostao prijedlog za kazneni progon. Zabilježeno je 15 prekršaja narušavanja JRM-a, a dogodila se 41 prometna nesreća i 782 prometna prekršaja. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI