Veliki uspjeh mladih atletičara i slikarice na državnim natjecanjima

Mladi atletičari iz OŠ Julija Kempfa
(FOTO: Tomislav Milanović)

12.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6126

Učenici OŠ Julija Kempfa osvojili su brončane medalje i pehar za treće mjesto u atletici  na Završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava koje je održano prije dva dana u Splitu. Učenici su predstavljali Požegu, Požeško-slavonsku županiju i cijelu regiju Istok koja osim naše, obuhvaća i Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju. Za natjecanje ih je pripremao mentor Dario Pisker.

- Uopće ne treniram trčanje, ali uspio sam pobijediti na utrci na sto metara. Očito da je tu u pitanju talent. Ako ne odem u srednju školu u Osijek neću se baviti atletikom jer kao što znamo u Požegi nemamo atletski stadion. Dosta mi znači ova pobjeda, ipak sam državni prvak bez ikakvog treninga. To je poticaj za daljnji rad – rekao je Luka Solina učenik osmog razreda OŠ Julija Kempfa.




Također, učenica OŠ Julija Kempfa Dora Špoler osvojila je prvo mjesto u Hrvatskoj u kategoriji likovnih radova učenika od 5. do 8. razreda na Natječaju likovnih, literarnih i fotografskih radova djece i mladih. Na cijelom natječaju bilo 4.5 tisuća radova u osam kategorija.




- Nacrtala sam kanader koji gasi požar u šumi jer natječaj je u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a tema je bila katastrofa. Dobila sam ruksak, tablet, usb, slatkiše, kapu i majicu. Nagrade smo dobili u kongresnoj dvorani Kraša u Zagrebu nakon čega smo i obišli tvornicu. Jako mi puno znači ova nagrada – rekla je Dora Špoler.



- Izuzetno smo zadovoljni uspjesima učenika ove školske godine. Imamo nekoliko prvih mjesta na županijskim natjecanjima, a sada su naši atletičari treći u Hrvatskoj. S obzirom na uvjete u kojim su trenirali to je izuzetan uspjeh. Njihov rad i trud donijeli su ovakve rezultate. Nadam se da će te osobine zadržati odlaskom u srednju školu, ne samo u sportu nego i tijekom budućeg života – rekla je ravnateljica OŠ Julija Kempfa, Kornelija Sabljak.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI