NASLOVNAPOŽEGAPOLITIKAARHIV
¨Neferović treba biti zahvalan što su popeglane njegove gluposti i opsesije¨

FOTO: Lidija Galić

RONKOV ODGOVOR

¨Neferović treba biti zahvalan što su popeglane njegove gluposti i opsesije¨

11.05.2016. | Tomislav Milanović PREGLEDA: 8384

Nakon jučerašnjeg teksta o ugovoru HŽ-a i Grada Požege, saborski zastupnik Zdravko Ronko poslao je priopćenje koje prenosimo u cjelosti.

"Kako je na Vašem portalu 10.05.2016.godine objavljen tekst novinara Vjerana Blaškovića pod naslovom "Napad na požeški proračun: HŽ-Infrastruktura prijeti ovrhom, …" u kojem sam prozvan zbog sklapanja ugovora o sufinanciranju pruge Pleternica – Čaglin  - Našice, molim da se objavi slijedeće:

"Poticaj za sklapanje spomenutog ugovora jest činjenica da je 2010 godine HDZ-ova Vlada Jadranke Kosor uz dodvorničku ulogu Franje Lucića (koji je i predložio ukidanje)  tu "heroj prugu" ukinula".


"Motivacija  za sklapanje takvog ugovora bile su potrebe poslovnih ljudi za Osijekom kao regionalnim središtem, bolesnika koji koriste osječki KBC,  studenata sa sveučilišta J.J.Štosmajer, 400 štićenika Doma u Ljeskovici i posebno građana Čaglina, jedne od najzaostalijih općina Slavonije kako bi ih se izvuklo iz sveopće izoliranosti".

"Ponosan sam na taj Ugovor za koji je trebalo uložiti  veoma mnogo truda kako bi se krenulo u ponovno uspostavljanje prometa, a matrica nam je poslužio ugovor za rekonstrukciju pruge Požega – Velika koja je također bile određena za odstrel i u koju rekonstrukciju je uloženo 25 milijuna kuna upravo zahvaljujući iskazanom interesu Grada Požege kroz simbolično učešće (sufinanciranje) od minornih 350 tisuća kuna".

"Naime, da bi HŽ uopće i krenuo u oživljavanje bilo koje pruge pa i pruge Pleternica – Našice,  JLS mora iskazati interes i potrebu, te spremnost za sufinanciranje, a što smo lobiranjem i uspjeli dogovoriti  sufinanciranje za svega mini-minornih 700 tisuća kuna, te sam takav ugovor s radošću i potpisao".  

"Promjenom vlasti u Požegi, Neferović bez ikakvih kontakata ili konzultacija sa HŽ ili pak s nekim od požeških pravnika, te bilo kakvog uvida u stvarno stanje jednostrano raskida taj ugovor pod neistinitom i najglupljom izlikom koju čovjek može smisliti. . .  " ništa nije napravljeno".

"HŽ-infrastruktura koja je do tada već uložila 22 milijuna kuna prekida radove i ulazi u sudski spor za naknadu štete u spomenutom iznosu".
"Kako u međuvremenu dolazi i do smjene Uprave u HŽ-Infrastrukturi, na čelo dolazi  Renata Suša (i naše gore list), ne odustajem od cilja i uz niz molbi, uvjeravanja, teških razgovora i pregovora s ministarstvom prometa. . . , HŽ-ovim Cargom, Putničkim prometom i Infrastrukturom nastavljaju se radovi, tako da više ni nema naknade štete već samo naknada  adekvatnog učešća prema,do raskida ugovora uloženim sredstvima, dakle cca nekih 4oo tisuća kuna".

"I Neferović, umjesto da do neba bude zahvalan što su popeglane njegove gluposti i opsesije, odbija i to, te logično gubi i sudski spor".
"Kao što je i poznato, sa uložena  32 milijuna kuna krajem 2015. godine uspostavlja se promet na relaciji Pleternica – Čaglin u dužini 17 kilometara, a znanja radi, kroz 40-tak dana kreću radovi sa 18 milijuna kuna na ostatku od 11  kilometara do Našica".

"Zaključno, dok sam bio čelnik Požege kao županijskog središta  tako sam se i ponašao – otvoren i na dispoziciji   svim JLS, nervozan  ako bi  na računu bilo ispod 2 milijuna kuna, a danas čelnik županijskog središta zabio glavu duboko u pijesak i samo cvili – napadaju  na proračun , poremećaj u financiranju, bankrot . . . . za 400 tisuća kuna ???  Bože, sramote li Grade nekad stameni i  ponosni !!!"   

Tagovi: zdravko ronko, vedran neferović, ugovor s hž-om, grad požega

48 SATI NA 034PORTALU

.

Otvoren 7. rukometni kamp „Pali u kamp“ u Pakracu

.

ʺPlatinumʺ s prijateljima i poslovnim partnerima proslavio peti rođendan i 20 godina poslovanja Pojera

.

PRILIKA ZA NEZAPOSLENE- Grad Požega objavio javni poziv za pomoćnike u nastavi

.

Ovaj vikend probna ronjenja na sisačkom korzu

.

Miss PSŽ Mateja Bilješković na priprema za izbor Miss Hrvatske u M. Lošinju

.

7. međunarodni oldtimer susret ʺTrophy Zlatnom dolinom 2019ʺ 31.8.

.

Zbog neprilagođene brzine naletio na vozilo ispred sebe u Požegi

.

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade Društvenog doma u Filipovcu

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Sutra struje neće biti...

.

Vrijeme uglavnom sunčano, najviša dnevna temperatura od 25 do 33°C

.

Proslava blagdana Gospe Voćinske 21.8.2019.

.

PROFESORI I RODITELJI ZGROŽENI- Na bilježnicama naslikane starlete

.

16. Natjecanje orača PSŽ 24.kolovoza uz glavnu cestu Alilovci - Kaptol

.

Nakon Varge i Opačićke, što je Ronko dobio od Bandića?!

.

Struje danas neće biti .....

.

Hodočasnici pješaci krenuli u voćinsko svetište

.

Policija uhvatila mladiće koji su provalili u sedam teretnih i dva priključna vozila u Požegi

.

U Lipiku nestalo četvero maloljetnika- Katarina, Andrijana, Jovo i Zlatko, jeste li ih vidjeli?

.

Ekskluzivno: Veliki rođendan PLATINUMA uz legendarnu NEDU UKRADEN

.

Danas sunčano i vruće

.

U dvorištu imaju divovsku konoplju od 5,3 metra

.

Hodočasnici primili blagoslov u crkvi sv. Lovre u Požegi te se zaputili prema Stražemanu, a potom u Voćin na Gospu Voćinsku

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom