Udruga Časna Dolina:¨Spomenik je neprimjeren, tehnički loše izveden. Zašto je na engleskom?¨

"Vinska šetnica" u Kutjevu, arhivska fotografija
(FOTO: Lidija Galić)

10.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7993

Spomenik "Vinske šetnice" ili "Staza graševine" postavljen je 2014. godine u Kutjevu ispred Gradske kuće i od tada je naišao samo na negodovanja i jako malo pozitivnih komentara. Udruga za promicanje Kutjeva, "Časna Dolina" u travnju ove godine uputila je gradonačelniku Josipu Budimiru pismo namjere gdje su dali svoje mišljenje da je najbolje rješenje javni poziv na koji bi svi građani i udruge mogli dati svoje mišljenje.

- Gradonačelnik je priznao da je od kada je spomenik postavljen naišao samo na negodovanja. Mi smo jedna od udruga čije mišljenje je tražio i smatramo da bi javni poziv najkvalitetnije riješio ovaj problem. Možda bi najbolje rješenje bilo bista nekog poznatog Kutjevčanina, ali treba nam mišljenje građana tko bi bio taj – rekao nam je predsjednik Udruge "Časna Dolina", Ante Pavković.

Kaže kako je 2014. godine, kad je mjesto gradonačelnika preuzeo Josip Budimir skulptura morala biti hitno riješena jer je postojala mogućnost da će Grad Kutjevo morati vratiti sredstva od 35 tisuća kuna namijenjenih za  male infrastrukturne projekte, ali da je ovo što je napravljeno kontraproduktivno.


- Ova skulptura je neprimjerena, izvedena je tehnički loše, neki vinari su stavili svoje ploče, a neki nisu. Mnogi ljudi se i žale na engleski natpis "Walk of graševina". Što će nam engleski natpis kad imamo dovoljno hrvatskih termina. Pred dvorcem je također stavljeno obilježje za koje nitko ne zna što predstavlja. To se napravi po nečijoj ideji, ne konzultira se javnost, ni struka i postavi se kamen spoticanja. To nije dobro – misli Pavković.


Jedno od rješenja po njemu je da udruga "Kutjevački vinari" napravljenu "stazu graševine" izmjeste u svoje prostore. Kaže da što god da se napravi će naići na negativne komentare, ali da bi građani morali biti oni koji odlučuju o takvim stvarima. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI