Požeški ronioci u Splitu:¨Previše je ljudske neodgovornosti, zagađene su rijeke, mora i jezera¨

Ronilački klub "Požega" u Splitu
(FOTO: Ronilački klub"Požega")

10.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5715

Članovi ronilačkog kluba "Požega" priključili su se Ronilačko-ekološkoj fešti "Sveti Duje od mora" povodom blagdana Svetog Duje koju je prošlog vikenda organizirao Klub podvodno-istraživačkih radova "Mornar”. 



- Akcija je trajala dva dana i izvukli smo dosta smeća. Tu je bilo stakla, automobilskih i kamionskih guma i ostalog otpada što predstavlja opasnost za kupače, ali i veliko ekološko zagađenje. Ronioci ponovno apeliraju na građanstvo da se osvijeste da odlažu otpad na primjeren način jer ovako se ugrožava ekosustav, a zagađenja su na svim vodama, od mora, rijeka, pa do jezera. Jednostavno neodgovornosti ima previše - ističe jedan od voditelja ronjenja Zdenko Oroz.





Osim sudjelovanja u eko akciji požeški ronioci su obavili i stažno ronjenje i upoznali se s podvodnom fotografijom koja im je u planu rada za ovu godinu. U sklopu te nove aktivnosti ovo ljeto u Požegi planiraju postaviti i izložbu podvodnih fotografija.

- Zahvaljujući eko akcijama u kontaktu smo s ljudima koji imaju vrhunsku opremu,znanje i iskustvo, a malo ljudi zna da Hrvatska ima svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji, tako da imamo od koga učiti. Svi nam daju veliku podršku, spremni smo i mislim da ćemo uskoro realizirati i projekt podvodne fotografije kao još jedne aktivnosti našeg kluba – dodao je Oroz.

U akciji su sudjelovali još i Tomislav Budimir, Ivan Radošić i Jakob Berger, najmlađi član i velika nada požeškog ronilaštva, kaže Oroz. Požeški ronioci su nedavno imali i redovnu izvještaju skupštinu gdje su rezimirali rad u prošloj i najavili aktivnosti u ovoj godini. Već u lipnju imaju dvije eko akcije, u Obrovcu i Trogiru, a plan im je organizirati i eko akciju na području naše županije. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI