Slavija se uvjerljivom pobjedom od 5:2 vratila u igru za prvaka; Slavonija izgubila u Ždralovima

07.05.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 10433

Nogometni klub Slavija pobijedio je drugu utakmicu zaredom, ovaj puta dosta očekivano na domaćem terenu u 26 kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok. Domaćini su gostujućeg Višnjevca pobijedili rezultatom 5:2. Protivnik se ipak pokazao tvrdim orahom, bez obzira na rezultat, vodili su čak dva puta u utakmici.

- Svaki protivnik koji dođe u Pleternicu se s nama ne ide nadigravati, već primiti što manje te pokušati dati koji gol iz kontri i polukontri. Iz tog razloga, u zadnjih nekoliko susreta kod kuće imamo problema s otvaranjem utakmice i načimanjem protivnika. Danas smo morali stizati rezultat dva puta, ali moji dečki su pokazali karakter i kvalitetu te ima ja čestitam na ovoj pobjedi - rekao je za 034portal trener Pleterničana Dalibor Bognar.

Ipak, dodaje kako je rezultat ljepši nego što je bila stvarna situacija na terenu koji je bio dosta vlažan i brz. Strijelci za Pleterničane su bili Jakovljević koji se tri puta upisao u listu strijelaca, a Majstorović i Žuljević jednom.


Situacija na ljestvici izgleda dobro za Pleterničane pošto je vodeće Međimurje remiziralo kod kuće s Bjelovarom, koji je i sljedeći protivnik Slavije. Trenutačno Slavija ima 55 bodova, a vodeće Međimurje 58.


- Mi smo se već bili pomirili s tim da ipak nećemo biti prvaci, razlika je bila 5 bodova, no naše zadnje dvije pobjede i njihov današnji remi nam daje pravo nadati se, a protiv Bjelovara sigurno idemo na pobjedu i ako to ostvarimo, onda zbilja možemo reći da će utrka za prvaka do samog kraja biti neizvjesna i napeta - izjavio je Bognar.

NK Slavonija je pak izgubio gostujuću utakmicu protiv Mladosti iz Ždralova, a trener Bakula ima razloga biti nesretan.

- Nevjerojatno, imali smo sve, ali nismo pobijedili. Po igri i šansama naša najbolja utakmica vani. U prvom poluvremenu smo ispromašivali 3-4 zicera, mogli smo i trebali voditi barem 2:0. Oni gotovo pa nisu centar prešli. Drugo poluvrijeme slična situacija da bi nam domaćin iz tri šuta prema golu zabio dva komada, šteta. Ipak, nogomet se igra za golove, tako da čestitam domaćinu na pobjedu - izjavio je trener Požežana Marijan Bakula.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI