Pridružite se sutra i vi: ¨Od ove godine imamo i kraću stazu u dužini od pet kilometara¨

07.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 7786

U organizaciji Atletskog kluba Požega i Grada Požege sutra se, 43. godinu, održava Memorijalna utrka Zvonko Panežić. Riječ je o najstarijoj utrci na ovom području koja nosi ime po profesoru geografije Zvonku Panežiću. Mnoge ga generacije pamte iz vremena kada je svaki slobodni trenutak koristio za trčanje, nerijetko požeškim ulicama.

Svojevremeno je utrka kretala ispred požeške vojarne, s ciljem u Velikoj, no unatrag nekoliko godina sudionici se autobusima prevoze u Veliku gdje je start ispred tamošnje crkve sv. Augustina, a cilj je u požeškoj pješačkoj zoni.

Organizatori su ove godine pripremili dvije trase, onu od 15,6 kilometara te kraću u dužini od pet kilometara, tzv. Pandetovu peticu čiji je start u Mihaljevcima. Već ima 100-tinjak prijavljenih trkača.
- Staza je brza, trči se po asfaltu, start je na 313 metara nadmorske visine, a cilj na 204 metra. Za sve one koji se nisu prijavili putem online obrasca postoji mogućnost prijave i putem telefona: 098/235311 - Damir  Ludvig i 091/2508339 -Hrvoje  Jagetić ili osobno na dan utrke na startu u pješačkoj zoni od 7,30 sati do 9 sati. U devet kreće prijevoz trkača u Veliku, a start je u 10 sati. Za sudionike je na svaka tri kilometra osigurana okrjepa te ručak za sve koji dođu do cilja. Budući da se očekuju i trkači iz drugih gradova, za njih je osigurano tuširanje u sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" - doznajemo od organizatora.


Za pobjednike su osigurane nagrade i to za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji, za prvih 50 finišera, a nagrade će dobiti i svi koji dođu do cilja.


- Pravo sudjelovanja imaju sve punoljetne osobe. Trči se na vlastitu odgovornost, a natjecatelji od 16 do 18 godina mogu trčati samo uz prijavu roditelja ili trenera te ako  dolaze u organizaciji sportske udruge ili škole. Mlađi od 16 godina mogu sudjelovati samo na dionici od pet kilometara, odnosno "Pandetovoj petici" - poručuju iz AK Požega.

Trči se najviše dva sata nakon čega će svi trkači, koji se u tom trenutku nađu na stazi, biti prevezeni do cilja. Proglašenje pobjednika je u 12 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI