Projekt ¨Eko voćnjak¨: Sedamnaest nezaposlenih osoba dobit će besplatnu edukaciju

Gordana Radonić
(FOTO: Tomislav Milanović)

03.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5646

Projekt "Eko voćnjak – Proizvodnja voća na ekološki način" koji provodi Učilište Link u partnerstvu s Gradom Požegom i Udrugom voćara Požeško-slavonske županije "Šljivari", predstavljen je danas u velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore u Požegi. Nezaposlene osobe proći će besplatnu edukaciju, a deset nastavnika u obrazovanju odraslih usavršit će svoje kompetencije u primjeni suvremenih nastavnih metoda i pomagala.



- Glavna aktivnost projekta je izrada novog programa osposobljavanja "proizvođač voća na ekološki način"koje ćemo omogućiti 17 nezaposlenih osoba. U prvom djelu izrađujemo program, a u drugom dijelu se provodi nastava.  Upravo zato što nam je partner u projektu udruga Šljivara, praktična nastava odvijat će se na lokalitetima u Požeško-slavonskoj županiji. Imat ćemo i nekoliko izleta, posjetit ćemo nekoliko imanja gdje će se i održavati ta praktična nastava, a planiramo posjetiti i sjeverni dio Italije gdje ćemo se upoznati s primjerima dobre prakse – rekla je voditeljica projekta Gordana Radonić.


Projekt traje 12 mjeseci, a njegova vrijednost je oko 1.3 milijuna kuna od čega 1.23 milijuna financira Europski socijalni fond.




- Dosta naših članova zainteresirano je za prijelaz na ekološku proizvodnju, a tu nam nedostaje znanja i vještine o samim sredstvima za zaštitu bilja i održavanju voćaka na eko način. Još uvijek nije velika potražnja za eko proizvodima jer je velika razlika u cijeni u odnosu na integrirane proizvode. Zbog toga prelazimo na sušenje šljive gdje se s adekvatnim cijenama pronalaze kupci – rekao je predsjednik Udruge požeški Šljivari, Robert Krnčević.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI