Svibanj s pet predstava, koncertom, seminarom glume i svečanim proslavama

Kazimir Balog i Dario Hak
(FOTO: Tomislav Milanović)

03.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3598

Nakon užurbanog travnja s mnogim aktivnostima u Gradskom kazalištu Požega slijedi smireniji, ali ipak programom popunjeni svibanj. Tako će održati pet predstava, koncert, reviju jednominutnog filma, seminar gluma i još nekoliko svečanih proslava. Program su danas predstavili voditelj marketinga kazališta, Kazimir Balog i voditelj SKAD-a i KAD-a, Dario Hak.

- Uspostavili smo suradnju s Veleučilištem u Požegi i sutra s početkom u 20. sati slijedi nam gostovanje koprivničkog kazališta "Oberon" s predstavom "Meštar Laket". Riječ je o drami koja je ušla u svjetsku dramsku književnost kao remek djelo žanra. U glavnoj ulozi je glumac iz Virovitice, Igor Koši – rekao je Kazimir Balog i najavio ostale aktivnosti u svibnju.




Tako će 20. svibnja u prijepodnevnim satima biti prikazana dječja predstava "Pjetlić i djed", a istog dana u večernjim satima gostuju plesači Zagrebačke akademije dramskih umjetnosti. Predstava je u 20 sati i ulaz je besplatan. 22 svibnja održat će se koncert Klape "Contra" iz Splita koja je spoj vrhunskih klapskih pjevača. Cijena ulaznice je 60 kuna i mogu se kupiti svaki radni dan od 8 do 14 sati u Gradskom kazalištu Požega.


- Krajem svibnja u kazalištu se već tradicionalno održava "Filmski tjedan" kojem je središnje događanje Hrvatski festival jednominutnog filma. Tako će 23. i 24. svibnja za učenike gradskih škola u četiri termina biti prikazan hrvatski dokumentarni film "Djeca tranzicije". 25 svibnja u 19 sati prikazana će biti poljska komedija "Nije to što misliš draga", a 27. svibnja s početkom u 20. sati održat će se 24. revija jednominutnog filma – najavljuje Balog.

Najmlađi požeški glumci 28. svibnja u 18 sati premijerno će prikazati predstavu "Rođendan iz snova" Male škole kazališta pod vodstvom Slavice Jelić.

- Predstava govori o odnosu roditelja i djece, njihovim svakodnevnim problemima i nedostatku vremena za komunikaciju. Poruka predstave namijenjena je roditeljima koji bi trebali svojoj djeci posvetiti više vremena. 5 i 6 svibnja imamo seminar glume za članove SKAD-a I KAD-a, koji će voditi Antonija Stanišić Šperanda, a naglasak se stavlja na pripremu uloge – rekao je Dario Hak.

Dan nakon premijere Male škole kazališta, 29. svibnja u goste dolazi "Scena Martin Hrvatskog doma" iz Vukovara s predstavom "Dok nas smrt ne rastavi" u režiji Dalibora Jurišića.

- Riječ je o crnoj komediji Nine Horvat. Četiri osobe umiru nasilnom smrću i nalaze se u čistilištu na grupnoj terapiji, a psihijatar se odlučuje na očajnički potez i suočava ih s njihovim ubojicama. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti u Gradskom kazalištu Požega – dodao je Kazimir Balog.  

U Gradskom kazalištu bit će i nekoliko priredbi. Svoj dan uz Dan Europe, 9. svibnja obilježava požeška Gimnazija, a požeški vrtići svoju završnu priredbu održat će 24. svibnja. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI