Svibanj s pet predstava, koncertom, seminarom glume i svečanim proslavama

Kazimir Balog i Dario Hak
(FOTO: Tomislav Milanović)

03.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3595

Nakon užurbanog travnja s mnogim aktivnostima u Gradskom kazalištu Požega slijedi smireniji, ali ipak programom popunjeni svibanj. Tako će održati pet predstava, koncert, reviju jednominutnog filma, seminar gluma i još nekoliko svečanih proslava. Program su danas predstavili voditelj marketinga kazališta, Kazimir Balog i voditelj SKAD-a i KAD-a, Dario Hak.

- Uspostavili smo suradnju s Veleučilištem u Požegi i sutra s početkom u 20. sati slijedi nam gostovanje koprivničkog kazališta "Oberon" s predstavom "Meštar Laket". Riječ je o drami koja je ušla u svjetsku dramsku književnost kao remek djelo žanra. U glavnoj ulozi je glumac iz Virovitice, Igor Koši – rekao je Kazimir Balog i najavio ostale aktivnosti u svibnju.




Tako će 20. svibnja u prijepodnevnim satima biti prikazana dječja predstava "Pjetlić i djed", a istog dana u večernjim satima gostuju plesači Zagrebačke akademije dramskih umjetnosti. Predstava je u 20 sati i ulaz je besplatan. 22 svibnja održat će se koncert Klape "Contra" iz Splita koja je spoj vrhunskih klapskih pjevača. Cijena ulaznice je 60 kuna i mogu se kupiti svaki radni dan od 8 do 14 sati u Gradskom kazalištu Požega.


- Krajem svibnja u kazalištu se već tradicionalno održava "Filmski tjedan" kojem je središnje događanje Hrvatski festival jednominutnog filma. Tako će 23. i 24. svibnja za učenike gradskih škola u četiri termina biti prikazan hrvatski dokumentarni film "Djeca tranzicije". 25 svibnja u 19 sati prikazana će biti poljska komedija "Nije to što misliš draga", a 27. svibnja s početkom u 20. sati održat će se 24. revija jednominutnog filma – najavljuje Balog.

Najmlađi požeški glumci 28. svibnja u 18 sati premijerno će prikazati predstavu "Rođendan iz snova" Male škole kazališta pod vodstvom Slavice Jelić.

- Predstava govori o odnosu roditelja i djece, njihovim svakodnevnim problemima i nedostatku vremena za komunikaciju. Poruka predstave namijenjena je roditeljima koji bi trebali svojoj djeci posvetiti više vremena. 5 i 6 svibnja imamo seminar glume za članove SKAD-a I KAD-a, koji će voditi Antonija Stanišić Šperanda, a naglasak se stavlja na pripremu uloge – rekao je Dario Hak.

Dan nakon premijere Male škole kazališta, 29. svibnja u goste dolazi "Scena Martin Hrvatskog doma" iz Vukovara s predstavom "Dok nas smrt ne rastavi" u režiji Dalibora Jurišića.

- Riječ je o crnoj komediji Nine Horvat. Četiri osobe umiru nasilnom smrću i nalaze se u čistilištu na grupnoj terapiji, a psihijatar se odlučuje na očajnički potez i suočava ih s njihovim ubojicama. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti u Gradskom kazalištu Požega – dodao je Kazimir Balog.  

U Gradskom kazalištu bit će i nekoliko priredbi. Svoj dan uz Dan Europe, 9. svibnja obilježava požeška Gimnazija, a požeški vrtići svoju završnu priredbu održat će 24. svibnja. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI