Rukometaši remijem zaključili sezonu:¨Nitko nema financijske koristi, a za rukomet se odričemo i privatnog života¨

01.05.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 5431

Rukometaši Rukometnog kluba Požega završili su jučer sezonu 2. Hrvatske rukometne lige neriješenim rezultatom na gostovanju u Čakovcu. Naime, rezultat je bio 26:26, a za komentar tekme pa i kompletne sezone pitali smo glavnog trenera požeških rukometaša Darija Anića.

- Što se tiče sinoćne utakmice, mogu reći da sam rezultatom zadovoljan, igrom i ne toliko. Zadnji napad smo imali loptu, a čisti sedmerac nije sviran na našem igraču, no to sad nije ni bitno. Čestitam svojim dečkima koji su zadnjih 15 minuta zadnje utakmice sezone stvarno dali sve od sebe, napravili seriju 9:1 i uspjeli ostvariti pozitivan rezultat za kraj - izjavio je Anić.

Dodaje kako će se treninzi nastaviti kroz peti i šesti mjesec, sedmi je pauza, a već početkom osmog mjeseca kreću pripreme za predstojeću sezonu. Kao što smo već pisali, od sljedeće sezone je reorganizacija lige zbog smanjenja troškova, stvara se četvrta druga liga, tako da će Požežani igrati samo s klubovima iz regije Slavonija.


- Na upravi kluba je da vidi šta i kako dalje, da se postave ciljevi. Smatram da je to što više nećemo igrati s klubovima poput Čakovca, Ivaneca, Ludbrega loše za klub jer je ova dosadašnja liga bila jaka i kvalitetna s puno jakih klubova i u nju se teško ulazilo. Mi smo dvije sezone konkurirali za sami vrh ljestvice, ove sezone, uz sve probleme, nismo mogli, no i ova ekipa je to mogla da nismo cijele sezone bili izmučeni ozljedama i ostalim problemima - rekao je Anić.


Nezaobilazna tema je bila novac i način financiranja kluba.

- U današnje vrijeme je stvarno teško naći novac za sve što klubu treba. Da nema grada Požege kao sponzora, a pogotovo kafića u Grabriku, ne bi bilo moguće funkcionirati. Rukomet je pravi muški sport, troše se dresovi, tenisice, koštaju lopte, ljepilo itd. Troškovi samo opreme su 50 do 60 tisuća kuna. Nije lako, svi ti dečki daju sve od sebe, jučer smo išli u Čakovec, svi su "izgubili" cijeli dan, odigrali utakmicu i vratili se. Nisu bili s obiteljima, već sjedili sa mnom u busu, jeli sendviče za 2.5 kune i pili vodu. Nitko tu nema neke finacijske koristi, svi se odriču i privatnog života, ovaj sport se voli i živi - rekao je Anić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI