Požeška bolnica nakon tri godine iz programa sanacije izišla s 8 milijuna kuna većim dugom

Sjednica Upravnog vijeća požeške bolnice
(FOTO: Vjeran Blašković)

29.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12450

Nakon nedavne odluke resornog ministra da se prekine proces sanacije zdravstvenih ustanova u požeškoj je bolnici održana prva konstituirajuća sjednica novog Upravnog vijeća bolnice. Odluku o imenovanjima je po zakonu do 1. svibnja 2016. trebao donijeti župan Alojz Tomašević, čime se upravljanje bolnicom vraća na upravljanje županiji.

Predsjednik Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Požega od danas je Marijan Aladrović, predsjednik Skupštine Požeško-slavonske županije i bivši župan, a članovi su ispred Grada Požege Slobodan Manović te Marijan Širac iz Pakraca. Još dva člana su Ivan Vukoja kojega je biralo Stručno vijeće bolnice i Nela Petrović kao predstavnica djelatnika bolnice.







Kako je rekao župan Alojz Tomašević, dosadašnji sanacijski upravitelj Željko Glavić ostat će ravnatelj do raspisivanja natječaja za izbor novoga ravnatelja.

- Siguran sam da će naša bolnica ostati najbolja u Hrvatskoj, sada se vidi da nije trebala ići u tzv. sanaciju, jer nije učinjeno ništa. Zahvaljujem se sanacijskom upravitelju jer je izvrsno upravljao djelatnicima u Požegi i Pakracu. Tijekom ove godine još ćemo definirati model funkcioniranja te dvije bolnice, uzet ćemo u obzir stručne, ali i ekonomske pokazatelje i odabrati najbolji - rekao je župan Alojz Tomašević.

Požeška bolnica je 2013. godine u program sanacije ušla s potraživanjima većima za 3.000.000 kuna od dugovanja dobavljačima. Kako je rekao predsjednik Upravnog vijeća Marijan Aladrović, dug je tada za obje bolnice iznosio oko 29.000.000 kuna, a danas je veći za više od 8 milijuna kuna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI