Sajam vježbeničkih tvrtki: Imamo ponude kao prava turistička agencija, ali ipak bi radije putovali

Nives Hustić na štandu svoje "turističke agencije"
(FOTO: Tomislav Milanović)

29.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5440

U sklopu obilježavanja 60 godina Ekonomske škole u Požegi danas je organiziran Sajam vježbeničkih tvrtki. Učenici iz devet srednjih škola iz sedam županija u velikoj sali Udruženja obrtnika u Požegi predstavili su 15 imaginarnih tvrtki.







- Naša vježbenička tvrtka zove se Imperija d.o.o. Zamišljena je kao turistička agencija i sastavljamo ponude za različita mjesta. Od početka školske godine radimo na projektu vježbeničkih firmi. Imamo ponude za starije ljude koji mogu otići i u toplice, avanturističke ponude za penjanje, paraglajding i spuštanje padobranom sve do razgledavanja povijesnih gradova – rekla nam je Nives Hustić iz Ekonomske škole iz Virovitice koja nam je priznala da bi radije putovala nego vodila turističku agenciju.




Cilj projekta vježbeničkih tvrtki je što vjernija simulacija stvarnog poslovnog plana kako bi se učenici što više uključili u stvarni poslovni svijet. Predstavljeni su obrazovni profili: ekonomist, komercijalist, prodavač, upravni referent, hotelijersko turistički tehničar i mnogi drugi.

- Naš kozmetički salon "Diva" prodaje proizvode i usluge za njegu ruku i noktiju. Nudimo manikuru za uljepšavanje ruku i noktiju i razne kreme za njegu ruku i tijela. U projektu vježbovnih tvrtki sudjelujem od početka školske godine i mislim da je koristan jer ovo je nešto čime bih se željela baviti u životu -  rekla je Helena Dautović iz Elektrotehničke ekonomske škole iz Nove gradiške



Pogledajte fotogaleriju sajma vježbovnih tvrtki.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI