Mladi robotičari: ¨Mini robotići su zabavni i edukativni, jedva čekamo početak lige!¨

Dino Pleša i Patrik Pavelić
(FOTO: Tomislav Milanović)

29.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4440

"Croatian makers" je projekt udruge Institut za razvoj i inovativnost mladih. Početkom 2016. godine fokus su privremeno prebacili na osnovnoškolski uzrast pokretanjem Croatian makers lige u kojoj će sudjelovati preko 200 škola i drugih ustanova. Jedna od tih škola je OŠ Vladimira Nazora iz Trenkova. Popričali smo s učenicima, mladim robotičarima koji će sudjelovati u ligi.



- Prvo kolo Croatian makers lige bit će održano u utorak u našoj školi. Broj sudionika još ne znamo, ali odaziv bi trebao biti velik. Sviđa mi se robotika i volio bih se baviti njome jednog dana. Dobili smo od škole ove mini robotiće koje nije problem sastaviti jer upute su poprilično jednostavne – rekao nam je učenik osmog razreda OŠ Vladimira Nazora Patrik Pavelić koji poslije osnovne škole planira upisati srednju za tehničara za računarstvo.





Patrik, njegov prijatelj iz razreda Dino Pleša i ostali učenici koji će sudjelovatio u ligi demonstrirali su pravila Croatian makers lige i mini robotiće uoči otvorenja izložbe "Ajmo se igrat" ispred Gradskog muzeja Požega.  



- Robotić mora obići jedan krug brže od drugog i ne smije se micati s crte. To nisu klasične borbe robota kao što mnogi ljudi misle. Ovo je jako zabavno i edukativno. Pripremamo se za prvo kolo Croatian makers lige koja će vjerujem proći u jednom zabavnom duhu. Poslije osnovne škole planiram upisati matematičku gimnaziju, a poslije srednje škole Elektro-tehnički fakultet ili nešto drugo vezano uz računarstvo – rekao nam je Dino Pleša


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI