Objava popisivača uzrokovala buru nezadovoljstva

Popis stanovništva odvijat će se tijekom travnja
(FOTO: Ilustracija)

24.03.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 6670

- Možete misliti kako je nama, upravo smo imali situaciju na rubu incidenta, vidno potresena izjavila je Đurđa Kokotović, tajnica Županijskog popisnog povjerenstva Požeško-slavonske županije.

Ova izjava opisuje samo mali djelić općeg kaosa koji je nastao među prijavljanima za posao popisivača kada je jutros na internetu objavljen popis imenovanih popisivača za skorašnji Popis stanovništva.

Nedorečenost pravila


Na natječaj za popisivače na području Požeštine prijavilo se 610 ljudi, a primljeno ih je 94. Problem je nastao, kako doznajemo, zbog nedorečenosti što je kriterij, a što uputa.


Naime, jedan od kriterija bio je zadovoljena čitljivost rukopisa kandidata optičkim čitanjem od 80 posto. U slučaju izjednačenosti prednost su imali dugotrajno nezaposleni, branitelji te djeca poginulih i nestalih branitelja. Ostali kriteriji prijave bile su punoljetnost i srednja stručna sprema.

Primljeni, a nisu zadovoljili?

Naši sugovornici s kojima smo razgovarali tvrde da je na našem području primljeno dvadesetak popisivača koji nisu zadovoljili kriterij čitljivosti rukopisa optičkim čitanjem. Situaciju je pojasnila Paulina Daničić, jedina ovlaštena za davanje ikakvih izjava u Županijskom povjerenstvu.

Odobrili dobiveno

- Mi smo slali upute svim popisnim centrima, odnosno voditeljima popisnih centara koje je imenovala lokalna samouprava. Voditelji centara su slali prijedlog popisivača ispostavi Županijskog povjerenstva Požega i mi smo to odobrili. Osobno ne poznajem nikoga i nisam provjeravala svako ime posebno. Za sve ostale informacije, obratite se načelnicima i gradonačelnicima zaduženima za pojedini centar - zaključila je Daničić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI