Tradicionalno prvosvibanjsko natjecanje u spravljanju čobanca u parku pokraj Orljave

Najava Požeškog kotlića
(FOTO: Tomislav Milanović)

25.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3410

Osmu godinu za redom 1. svibnja održat će se požeški kotlić u parku pokraj Orljave. Na manifestaciji u organizaciji Grada Požege i Turističke zajednice grada Požege 50-tak natjecatelja odmjerit će snage u kuhanju tradicionalnog slavonskog čobanca u nedjelju od 10.45 do 15 sati kad je i proglašenje pobjednika. Sve posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda i zvuci tamburice TS Posegana.

- Za natjecatelje iz svih krajeva Slavonije pripremili smo natjecateljsko mjesto, meso, vodu i brikete tvrtke Spin Vallis. Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže i dođu na manifestaciju, a još uvijek se mogu prijaviti i kao natjecatelji u Uredu turističke zajednice ili na broj telefona 274 900 – rekla je direktorica Ureda turističke zajednice grada Požege, Silvija Podoljak.




- Svake godine u parku bude jako puno dima jer u ovo vrijeme imamo relativno vlažna drva s kojima ljudi imaju problem održavanja vatre. Svaka ekipa dobit će dva paketa naših briketa od suhe piljevine koji su sasvim dovoljni da skuhaju čobanac. Ako se netko prvi puta susreće s tim će biti nepovjerljiv, ali dio ekipa će sigurno kuhati s tim i vidjeti koja je njihova prednost – rekao je direktor općih poslova tvrtke Spin Vallis, Vladimir Petošić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI