Lovilo se 49 sati: ¨Bilo je naporno zbog jakog vjetra i kiše, ali i to su čari ribolova¨

CT Dream team
(FOTO: ŠRU)

25.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 5878

CT Dream team u sastavu Robrt Beble i Igor Lončarević pobjednici su prvog kola Županijske šaranske lige održane od petka do nedjelje na ribnjaku u Trenkovu. Ulovili su ribe ukupne težine 53,24 kilograma.

Natjecatelji kažu kako je to bio povijesni dan, jer s ovim kolom je zaživjela i Županijska šaranska liga.




- Izvukli smo pozicije u petak u 9 sati, a zabacivanje je krenulo dva sata kasnije. Vrijeme nam nije bilo naklonjeno od samog početka natjecanja te je riba jako slabo primala. Maksimalno smo se trudili odraditi poziciju kako bismo dobili ribu. Neke pozicije su lakše, a neke teže za odraditi. Obzirom da riba nije primala imali smo posla u nadmudrivanju. Lovili smo na vodi s puno loma, mnoge ekipe su gubile ribe u drilu, bilo je puno otpadanja, tankih živaca i smiješnih situacija pa čak i propadanja u vodu nekih natjecatelja - prepičava Robert Beble.


Kaže kako su svi natjecatelji priželjkivali promjenu vremena i kišu koja bi pokrenula ribu.



- To se i dogodilo u nedjelju, počela je kiša, ali s kišom je došao i jak vjetar. Nekim ekipama napravio je dosta materijalne štete, s drveta se odlomila velika grana koja je pala na boks jedne ekipe, ali srećom nikome se nije ništa dogodilo. Natjecanje je završilo u nedjelju u 12 sati praćeno jakim vjetrom koji nije prestajao puhati. Neke ekipe jednostavno nisu imale sreće, neki su razočarani, a svi smo uvjerenja da smo mogli bolje odraditi poziciju. Sve su to čari ribolova koje nam taj sport donosi. Moramo biti spremni na sve vremenske uvjete, izdržati fizički i psihički 49 sati, uglavnom bez spavanja. Puno rada i truda je potrebno za to - dodaje Beble.






Natjecanje je bilo napeto do samoga kraja, s puno preokreta u plasmanu u samoj završnici.

Na natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa. Drugoplasirana ekipa je CT Veličanka s 36,68 kilograma ulovljene ribe dok su treće mjesto zauzeli CT Bego i Marko. Oni su ulovili ukupno 35,34 kilograma ribe.



- Svi smo mi prije svega prijatelji, a tek onda natjecateljski protivnici u ligi. To mogu samo šaranaši. Hvala ŠRU "Veličanka" na domaćinstvu prvog kola lige, sucima koji su odradili profesionalno svoj posao, Županijskom savezu te samim natjecateljima na fer i korektnoj borbi do samog kraja. Sljedeće kolo je 10. do 12.6. na ribnjaku u Turniću - rekao je na kraju u ime svih natjecatelja Robert Beble.



Pogledajte fotogaleriju 1. kola Županijske šaranske lige u Trenkovu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI