Hodanjem do zdravlja: ¨Osjetila sam značajno poboljšanje i lakše se krećem¨

Akcija "Hodanjem do zdravlja"
(FOTO: Tomislav Milanović)

21.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6102

"Šetam od prvog dana u listopadu prošle godine kad je su krenule besplatne šetnje udruge "Zdrav život" i jako se dobro osjećam poslije svake šetnje. Idem i na vježbe jer su napravili neku vrstu fitnessa za nas umirovljenike.  Družimo se lijepo  nam je i sat vremena prođe brzo. Osjetila sam poboljšanja u zdravlju, lakše se krećem i bolje se osjećam" rekla nam je Emica Podobnik iz Požege na današnjoj javnozdravstvenoj akciji "Hodanjem do zdravlja".






Akcija je u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije u suradnji s Medicinskim fakultetom u Zagrebu i udrugom "Zdravi život" koja organizira  tjedne, besplatne šetnje za naše sugrađane.


- Okupili smo se kako bi šetnjom potakli ljude na zdraviji život. Mjerimo i krvni tlak, a u ovu akciju uključili smo i osnovnoškolce. Svake srijede smo ovdje ispred zgrade suda. Cilj nam je pokrenuti naše Požežane i okolicu da se kreću, žive zdravije i da učine nešto za sebe i svoje tijelo. Ima nas desetak, ali bit će nas sve više poboljšanjem vremena – rekla je voditeljica udruge "Zdravi život -  Jelena Fućek.





- Vidjeli smo da su nam tlakovi kod osoba koje imaju dijagnozu jako loše regulirani. Hodanje je dobro i za dijabetičare, za hipertoničare i cijelu našu populaciju. Dodatno smo htjeli staviti naglasak i upozoriti na povećanu konzumaciju soli. Ako smanjite unos soli snizit ćete tlak sa 150 na 140 bez problema. Dijelimo vrećice soli od pet grama što je preporučena dnevna doza soli. Molimo sugrađane koji imaju dijagnozu povišenog krvnog tlaka da ga provjeravaju i kontroliraju. Nisu riješili problem samo time što su uzeli terapiju – rekla je liječnica u Zavodu za javno zdravstvo, Jasmina Kovačević.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI