Održan kviz iz povijesti za učenike petih i šestih razreda osnovne škole

Povijesni kviz u knjižnici
(FOTO: Tomislav Milanović)

20.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4627

U sklopu Festivala znanosti koji traje od 18. do 22. travnja u organizaciji Povijesnog društva Požega danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici održan povijesni kviz za pete i šeste razrede osnovnih škola. Na kvizu kojeg je vodio profesor povijesti Bojan Miščević učenici su imali pokazati znanje iz povijesti koje su obrađivali u gradivu tijekom ove školske godine.






- Pripremala sam se za ovaj kviz jer volim povijest, a pogotovo razdoblje Arpadovića i Anžuvinaca. Ovaj kviz je i zabavan i edukativan, nemam tremu, ali nadam se dobrom rezultatu. Imamo 30 pitanja i za svako pola minute ili minutu što je dovoljno pošto pitanja nisu komplicirana – rekla je Lorena Lipovac, učenica šestog razreda OŠ Antuna Kanižlića.




- Drugu godinu za redom organiziramo povijesni kviz. Svaka škola je mogla prijaviti dvije ekipe. Imamo kategorije za pete i šeste razrede osnovne škole. U sklopu Festivala znanosti imat ćemo još predstavljanje knjige Zdenka Samardžije i Ede Dubravec o redovničkim zajednicama u Slavoniji i Baranji i Srijemu. To je knjiga koja govori o utjecaju redovnika kao što su Benediktinci i Isusovci na društveni život. U petak je predavanje Igora Despota koji će govoriti o Josipu Juraju Štrosmajeru i Jugoslavenskoj akademiji znanosti i umjetnosti – rekao je profesor povijesti u OŠ Antuna Kanižlića Goran Đurđević.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI