Preko 90 vozača na još jednoj spektakularnoj motocross utrci na Villarama

Najava motocross utrke na Vilarama
(FOTO: Tomislav Milanović)

20.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7301

Sve je spremno za još jednu spektakularnu motocross utrku na Villarama koja će se održati u nedjelju 24. travnja s početkom u 13.30 sati. Iako je naš najbolji vozač koji nastupa u klasi open Matej Jaroš na posljednjoj utrci imao težak pad i ozljedu pa neće nastupiti MK Požega Promet ima svoje predstavnike koji će braniti boje Požege.

- Za naš klub nastupit će Antonio Blažeković i Enola Šamu u klasi 65 kubika. Imamo seniore Lea, Mihaela i Filipa Pandžića koji najbolje poznaju stazu. Oni će braniti boje u seniorskoj konkurenciji za naš domaći klub – rekao je tajnik MK Požega Promet Zlatko Jaroš na današnjoj konferenciji za novinare u Gradu Požegi.




Kaže kako je za stazu dobra stvar što je noćas pala kiša i da će organizacija utrke kao i svake godine biti vrhunska, iako ostaje žal što neće nastupiti Matej Jaroš.


- Drugi vozači su pogurali Marka Leljaka koji je direktno gurnuo Mateja i pao je. Organizatori su uz sam rub staze stavili kamionske gume u koje je udario svom silinom. Napukao mu je šesti kralježak, ali sva sreća sve tjelesne funkcije su u redu. Pregledao ga je neurolog i mora mirovati šest tjedana. Velika šteta jer  ove godine bi bilo još napetije nego prošle. Uz Mateja bi u klasi open imali Karasa, Leljaka i Kelavu i oni bi bili "četiri mušketira" koji pretendiraju na prvo mjesto  – rekao je Zlatko Jaroš.

Za sada imaju preko 70 prijavljenih vozača, a bit će ih još najmanje 20. Vozit će se dvije utrke u juniorskoj konkurenciji, jedna zajednička u seniorskoj ligi, a u B ligi utrke ća zajedno voziti vozači do 250 kubika, vozači klase open i veterani. Po prognozi vremena u nedjelju će biti svježe uz moguću kišu koja će kako kaže napraviti blato na stazi što će utrke učiniti još atraktivnijima.

- Uz ovu lijepu tradiciju motocross sporta kao Grad smo osim pokroviteljstva prihvatili još jednu obavezu koju imamo prema klubu. To je ubrzanje procesa koji se tiču te staze i rješavanja problematike sa zemljištem u DUUDI-u (Državni ured za upravljanje državnom imovinom) u kojem sam osobno bio na sastanku. Mateju Jarošu želim brz oporavak, a gospodi iz kluba želim uspješnu organizaciju i velik odaziv naših Požežanki i Požežana – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.


 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI