Tri godine bez prostora:¨Prošle godine smo imali 650 sati programa¨

Vinko Tadić, predsjednik Povijesnog društva Požega e
(FOTO: Bojan Miščević)

19.04.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 6110

Povijesno društvo Požega od prošle zime ima novog predsjednika, profesora povijesti, Vinka Tadića. Sreli smo ga sinoć na otvorenju Festivala znanosti pa nam je ispričao koji su glavni problemi Povijesnog društva.

- Dva su gotovo nepremostiva problema Povijesnog društva, a to je pitanje financiranja i pitanje prostora. Problem prostora rješavamo već tri godine i nismo još uvijek ga uspjeli riješiti. On je važan zbog održavanja aktivnosti i smještaja naše knjižnice koja u ovom trenutku broji oko 400 naslova. Naslovi su iz povijesti umjestnosti, arheologije, a ima i nekih rijetkih naslova - izjavio je za 034portal Tadić.

Dodaje kako su samo prošle godine imali 650 sati programa, a u aktivnosti su bile uključene kolegice i kolege iz Pleternice i ostalih mjesta i gradova.


- 12 tisuća kuna je koštalo izdavanje stručnog časopisa kojeg smo početkom godine plasirali. Grad Požega je pomogao s 5 tisuća kuna, Krešimir Vibor Velčić je donirao 2 tisuće kuna, a ostalo su donirali članovi Društva. Osim toga imamo niz projekata, Zimska škola arheologije, Kliofest, Festival znanosti, Ljetna škola povijesti i izvan toga niz radionica, predavanja, predstavljanja knjiga, kako za osnovnoškolce, tako i za građane Požege - rekao je Tadić.


Kaže kako je Grad Požega pomagao u skladu s mogućnostima, no to ipak nije dovoljno, a zahvalio se i svima koji su do sad podupirali rad Društva.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI