Dogradonačelnik osumnjičen za premlaćivanje supruge, Pilon tvrdi: ¨Vrijeđala me, ali nisam je tukao!¨

Mario Pilon i supruga
(FOTO: Jutarnji list)

14.04.2016. | 034portal
Pregleda: 19231

Jutarnji list pisao o temi o kojoj danima bruji cijela Požeština. Tekst prenosimo u cijelosti bez izmjena.

"Dogradonačelnik je izrazio sumnju da se ona sama ozlijedila

Zbog sumnje na fizičko, odnosno verbalno nasilje, PU požeško-slavonska podnijela je optužni prijedlog protiv zamjenika gradonačelnika Požege Marija Pilona i njegove supruge Ivane. Požeški dogradonačelnik pri tome je, kako doznajemo, s četvrtka 7. travnja na petak 8. travnja prenoćio u policiji, a onda je u petak ujutro, kao i njegova supruga, priveden na Prekršajni sud u Požegi, gdje će se protiv oboje voditi daljnji postupak. Da je tako potvrđeno nam je i na Prekršajnom sudu, a u PU požeško-slavonskoj nisu htjeli ništa komentirati o tom slučaju, o kojem već danima bruji Požeština.


Potvrda sa suda


Iz policije su na naš upit je li bilo ikakvih postupanja prema gospodinu Pilonu te kako su ona rezultirala odgovorili da "sukladno pozitivnim zakonskim propisima policija ne daje informacije o identitetu osoba prema kojima postupa”. No na Prekršajnom sudu nam je potvrđeno da je protiv supružnika Pilon pokrenut postupak temeljem optužnog prijedloga koji su dobili, pri čemu se dogradonačelnika sumnjiči za fizičko nasilje nad suprugom, a nju za verbalno nad njim.

Anonimna dojava

- Osumnjičeni je muškarac u nazočnosti svog branitelja iznio obranu i govorio o okolnostima događaja, a osumnjičenu ćemo ženu tek saslušati jer u petak, kad je privedena na sud, nije imala branitelja pa ćemo njezino saslušanje obaviti ovih dana. U svakom slučaju, slijedi postupak u kojem će se utvrđivati što se i kako dogodilo te koliki je i čiji stupanj odgovornosti za taj događaj. S obzirom na ono što je do sada rečeno, nije isključeno da ću tražiti i medicinsko vještačenje mogućih ozljeda - rekao je Stjepan Japarić, sudac Prekršajnog suda u Požegi kojemu je predmet dodijeljen.

Naša je redakcija dobila anonimnu dojavu o tom slučaju u kojem su se navodile neke okolnosti sukoba dvoje supružnika i njegova epiloga koji se zbio u četvrtak oko 19.30 sati u njihovoj obiteljskoj kući. Kako smo doznali, Ivana Pilon na sud je donijela i medicinsku dokumentaciju s Hitne medicinske pomoći, u kojoj se navode površinske ozljede poput ogrebotina na prsima, ramenu, vratu, kontuzije u predjelu koljena... Njezin suprug pak, prema našim informacijama, u svom iskazu negirao je bilo kakav fizički napad. Govorio je o tome da je doživio teške verbalne uvrede i pogrdne riječi od supruge, ali da joj nije uzvratio primjenom fizičke sile. Navodno je izrazio sumnju da se ona sama ozlijedila, zbog čega sudac razmišlja o medicinskom vještačenju.

- Izvršit ćemo uvid u sve dokaze i donijeti odluku - najavio je sudac Japarić.

Narušeni odnosi

O ovom slučaju, koji svoje korijene navodno ima u duboko narušenim obiteljskim odnosima između supružnika Pilon, htjeli smo čuti i njihove strane priče ili barem njihovih odvjetnika. No gospođa Pilon nije se javljala na naše telefonske pozive i SMS poruku, a iz Grada Požege nam je poručeno da dogradonačelnik neće o tome davati izjave za javnost. On je na dužnost stupio nakon lokalnih izbora 2013. na kojima je bio kandidat HDZ-a, koji se tada vratio na vlast u Požegu, poslije nekoliko godina vladavine SDP-a", napisao je Jutarnji list.

Izvor teksta i fotografije: Jutarnji list.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI