Svečana sjednica, otvaranje Centra zdravlja, Kulturni mozaik i izbor za miss

Predstavljanje programa za Dan županije
(FOTO: Tomislav Milanović)

11.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3984

Program Dana županije koji se obilježava 14. travnja počet će polaganjem vijenaca na Trgu 123. brigade, nakon čega će biti sveta misa, a zatim i Svečana sjednica Županijske skupštine koja će se održati u 13 sati u Gradskom kazalištu Požega. U sklopu Dana županije u srijedu će biti i otvorenje Centra Zdravlja u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Požeško slavonske županije, a očekuje nas i 5. Županijski Kulturni mozaik koji će se ove godine održati u Brestovcu u subotu s početkom u 19 sati.

- Gotovo cijeli tjedan je u znaku Dana županije s brojnim aktivnostima. Izaslanica predsjednice RH bit će ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović s kojom ćemo održati sastanak skupa s gradonačelnicima i načelnicima. Iznijet ćemo osnovne probleme i stajališta oko unaprijeđenja lokalne i regionalne samouprave. Pozivam što veći broj građana na otvorenje Centra zdravlja, Kulturni mozaik, a i na izbor za Miss Požeško-slavonske županije koji će se održati u subotu u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc – rekao je župan Alojz Tomašević.




- Zavod je u suradnji sa Županijom i Ministarstvom zdravlja opremio Centar zdravlja kako bi najsuvremenijim metodama omogućili stanovnicima Požeško-slavonske županije profesionalno vođenje promjene životnog stila. Program će biti namijenjen svim stanovnicima naše županije koji žele preuzeti kontrolu nad svojim zdravljem u vidu zdrave prehrane i regulacije tjelesne težine – rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Mato Matijević, najavivši otvorenje centra u srijedu u 11.55 sati.




- Ovogodišnji Kulturni mozaik održat ćemo u Brestovcu u OŠ Dragutina Lermana u sportskoj dvorani u 19 sati. Ove godine svu svoju kulturnu aktivnost ugradili smo u proslavu Dana županije. Svake godine sve veći je broj onih koji žele nastupiti na mozaiku i ovo je nešto što ujedinjuje cijelu županiju i čuva kulturni identitet hrvatskog naroda. Nastupit će 25 udruga s preko 500 sudionika. Tu 12 folklornih skupina, tri češke besjede, dva pjevačka zbora, dva orkestra puhačke glazbe, dvije povijesne straže i dvije plesne skupine – najavila je voditeljica Kulturnog mozaika, Ana Pirović.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI