Robotika: Tri osnovne škole iz Požeštine sudjeluju u Croatian makers ligi

mBot
(FOTO: SS)

08.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6740

Croatian makers liga je edukativni i natjecateljski sustav kojega je osmislio Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Projekt je to kojega vodi poduzetnik Nenad Bakić uz želju da hrvatski učenici po pitanju tehnologija i robotike tj. automatskog upravljanja budu u rangu s europskim vršnjacima.

Kako bi se ti ciljevi ostvarili, IRIM je donirao školama diljem Hrvatske stotine paketa s elektroničkim dijelovima za modularno sklapanje jednostavnih, ali i složenijih "robota" na platformi mBot. Kakvi će oni biti i što će raditi stvar je znanja i  kreativnosti mladih koji sudjeluju u ligi.

"Ideja lige je što jednostavnije uključivanje u redovni nastavni proces tako da smo natjecanje podijelili u regije da đaci u jednom poslijepodnevu mogu sudjelovati jednom mjesečno, napisao je Nenad Bakić na svom blogu. Dodaje da je izobrazba o robotici najbolja podloga za izbor spektra tehnoloških zanimanja koja će i u budućnosti na tržištu rada biti iznimno tražena.





Popis sudionika lige objavljen je danas, a s područja Požeštine sudjeluju tri škole: OŠ Dobriše Cesarića i OŠ Antuna Kanižlića iz Požege te OŠ Vladimira Nazora iz Trenkova. Oni će o robotici učiti i natjecati se u regiji Slavonski Brod s još sedam škola. U natjecanje su se uključile i OŠ Braće Radića iz Pakraca i OŠ Lipik koje sudjeluju u natjecanju u regiji Popovača.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI