Odabran izvođač radova: ¨Požežani će se na novim bazenima kupati još ovoga ljeta¨

Skica uređanja Gradskih bazena
(FOTO: SS)

08.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 14052

Postupak javne nabave za izvođenje rekonstrukcije Gradskih bazena u Požegi je pri kraju. Rok mirovanja istječe u ponedjeljak, a u utorak 12.4.2016. može se krenuti u postupak potpisivanja ugovora o izgradnji te započeti s uvođenjem u posao odabranog izvođača radova. U ugovoru će se definirati detalji izgradnje i rokovi. Kako smo pisali, procijenjena vrijednost radova je 11 milijuna i 500 tisuća kuna bez PDV-a. Grad je za ovu investiciju podigao kredit.

Na javno nadmetanje pristigle su dvije ponude zajednice ponuditelja i obje su bile pravovaljane. Prvu ponudu u iznosu od 16.764.136,98 kuna bez PDV-a dostavili su Gradnja d.o.o. iz Osijeka i Promet građenje d.o.o. iz Požege. Drugu ponudu dostavili su Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege i Solida d.o.o. iz Slovenije u iznosu 10.416.210,38 kuna bez PDV-a. Upravo je njihova ponuda odabrana kao najpovoljnija.

Kako se da zaključiti iz spisa koji je korišten u postupku javnog nadmetanja rekonstrukcija Gradskih bazena obuhvaća osim obnavljanja velikog bazena i proširenje maloga te izgradnju popratnih zgrada koje će biti smještene uz bazene. Značajne izmjene doživjet će i okoliš i sami pristup bazenima, bit će izgrađen potpuno novi prilaz u ulaz u bazene.



Novo stanje nakon rekonstrukcije bazena


Na posljednjim sjednicama Gradskog vijeća nekoliko je puta bilo riječi i o radovima na bazenima, a gradonačelnik Vedran Neferović je između ostaloga rekao da će bazeni biti gotovi još ovoga ljeta i da će se Požežani i gosti na njima kupati ove sezone. Rekao je i da će škola plivanja za svu djecu biti besplatna.

- Sve što sam rekao i dalje stoji. U ponedjeljak imam još neke sastanke na kojima će sve definirati i znati i u utorak ćemo izaći u javnost sa svim detaljima - izjavio je gradonačelnik Neferović.

Pogledajte kako danas izgledaju bazeni u Požegi.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI