Provjerite osobnu, ako joj je istekao rok važenja morate ju produžiti inače slijede sankcije

Osobna iskaznica
(FOTO: MUP)

08.04.2016. | V.B.
Pregleda: 2643

Velikom broju građana, koji imaju prijavljeno prebivalište na području Policijske uprave požeško-slavonske, istekao je rok važenja osobne iskaznice, a nisu podnijeli zahtjev za njezinu zamjenu.

"Pozivamo građane da provjere rok važenja osobne iskaznice jer su sukladno važećim odredbama Zakona o osobnoj iskaznici dužni podnijeti zahtjev za  novu ukoliko je istekao rok važenja. U suprotnome izvršit će se po službenoj dužnosti odjava njihovog prebivališta u zbirci podataka o prebivalištu i boravištu.

Naglašavamo kako su građani koji privremeno borave izvan Republike Hrvatske dužni prijaviti privremeni odlazak izvan RH, te su također dužni imati važeću osobnu iskaznicu.


Osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u RH, ali nisu nikad živjele u mjestu prijavljenog prebivališta (prebivalište su prijavile fiktivno) ili više ne žive na adresi prijavljenog prebivališta dužne su odjaviti svoje prebivalište u RH, odnosno prijaviti prebivalište na adresi gdje stvarno žive (ako žive u RH). Ako same ne odjave prebivalište nadležna Policijska uprava ili Policijska postaja pokrenuti će postupak odjave njihovog prebivališta po službenoj dužnosti.


Bitno je napomenuti da odjava prebivališta ne znači gubitak hrvatskog državljanstva niti gubitak vlasništva nad nekretninom", piše u priopćenju koje smo primili iz PU požeško-slavonske koje potpisuje glasnogovornica Ivana Radić. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI