Slavija izgubila 0:3; ipak nije mogla protiv boljeg i kvalitetnijeg Dinama

Juniori GNK Dinamo pri izmjeni
(FOTO: Bojan Miščević)

06.04.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 8652

Prvu polufinalnu utakmicu nogometnog Kupa Hrvatske odigrali su danas juniori Nogometnog kluba Slavija iz Pleternice i GNK Dinamo iz Zagreba. U jednoj zanimljivoj i na mahove dosta izjednačenoj utakmici, mladi Pleterničani ipak su izgubili rezultatom 0:3. Gosti su poveli rano, u 8. minuti preko Matije Fintića, i to je sigurno bio moment koji je odlučio daljni tijek utakmice. Pleterničani se još nisu ni snašli ni nadošli, a već je bilo 0:2 u 18. minuti. Strijelac je bio Mihovil Rašić. Nakon drugog pogotka, situacija se malo smirila, a nogometaši Slavije su se pribrali i čak napravili minipritisak između 25. i 30. minute kad su stvorili dvije izgledne šanse za gol. U drugom poluvremenu Dinamo je izgledao dosta bezidejno na terenu, da bi, kao što to u nogometu često biva, ništa, ništa i odjednom gol Zagrepčana. Nakon prekida i ubacivanja s desne strane, najbolje se snašao Tin Kulenović te zabio za 0:3 i konačni rezultat.



- U svemu tome veliku stvar su Dinamovci napravili ranim golom, sve u svemu pružili smo dobar otpor, ali prva dva gola na početku su nas pogodila. Na mahove smo dobro igrali, teško je igrati prema naprijed kada je rezultat negativan. Nije bio dan nekim našim igračima, Mikić je imao jednu izglednu šansu, da je to zabio, bilo bi sve drukčije. I ovako smo pokazali da imamo jednu dobru ekipu, u svakom slučaju čestitam svojim igračima - izjavio je trener Pleterničana Damir Bognar.





- Sigurno da smo Slaviju shvatili ozbiljno čim su došli u polufinale kupa te izbacili Sesvete i Lokomotivu. Respektiram svaku ekipu protiv koje igramo i danas su igrači Slavije u nekim segmentima igre pokazali odličnom i kvalitetnom ekipom. Dali su sve od sebe, vjerojatno ih je malo pojela i trema, a mi smo se malo skrpali, ova ekipa ne trenira puno zajedno. Mogli smo i uvjerljivije pobijediti i smatram da smo zasluženo pobjedili, a veselim se i uzvratnoj utakmici u Maksimiru i nadam se da će opet biti jedna zanimljiva nogometna utakmica - izjavio je za 034portal trener Zagrepčana Mario Cvitanović.

Utakmicu je pratilo oko 500 - tinjak gledatelja koji su stvorili dobru atmosferu te napravili pravi nogometni praznik u Pleternici bez obzira na poraz.

Pogledajte fotogaleriju s današnje utakmice u Pleternici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI