Svjetski kalendar i brdsko-biciklistička liga: Odličan vikend biciklista Luks Racing Teama

Natjecatelji Luks Racing Teama
(FOTO: Luks Racing Team)

04.04.2016. | L. Galić/Luks Racing Team
Pregleda: 2739

Ovog vikenda biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing Teama sudjelovali su na dvije utrke.

U Premanturi kod Pule održana je utrka svjetskog kalendara, u kategoriji UCI C1, Kamenjak Rocky Trails, a na njoj su sudjelovali požeški biciklisti Krešimir Pavičić, Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

- U konkurenciji od preko 350 natjecatelja naši su biciklisti pokazali da su se provedenim zimskim pripremama približili vrhu. Staza je ove godine bila nešto izmijenjena s obzirom na prošlu godinu i sastojala se od start lapa u dužini od dva kilometra i kruga u dužini 3,7 kilometara koji se protezao dio uz more i dio u šumi Kamenjak. Staza je puna tehničkih dijelova, kratkih i dugih uspona i spusteva.
U jakoj međunarodnoj konkurenciji u kategoriji Veterani B nastupio je naš Krešimir Pavičić koji je u konkurenciji mlađih natjecatelja vozio dobru utrku od tri kruga, 13,1 km, i završio je u top 10, odnosno na devetom mjestu u konkurenciji hrvatskih natjecatelja - doznajemo od Igora Marača iz LUKS Racing Teama.









U kategoriji Mlađi junior startali su Mirko Budimlić i Nino Pavičić. Mirko je startao iz prvog reda, a Nino iz drugog. Obojica su krenuli dobro i ostali  u prvoj skupini koju je i predvodio Mirko Budimlić. Nakon start lapa Mirko je pao na treće mjesto dok je Nino Pavičić ostatak utrke vozio na devetom ili desetom mjestu. U zadnjem krugu, 500 metara prije cilja, Mirka prelazi natjecatelj iz Italije pa završava utrku na vrlo dobrom četvrtom mjestu i prvi među hrvatskim vozačima, dok Nino završava svoju prvu UCI utrku na desetom mjestu i šesti je natjecatelj iz Hrvatske.

U kategoriji Junior, požeški biciklista Zvonko Pedić je u konkurenciji od skoro 30 natjecatelja bio jedini s plasmanom na UCI rang listi i samim time je startao s prve startne pozicije.U trećem krugu ga je zadesila nesreća, probušila se guma na biciklu te je pola kruga gurao bicikli i nije uspio dostići izgubljenu prednost. Utrku završava kao 22. i šesti od hrvatskih natjecatelja.

U nedjelju se vozila prva utrka Slavonske brdsko biciklističke lige u Tvrđi u Slavonskom Brodu.

- Krešimir Pavičić je u kategoriji Veterani osvojio drugo mjesto. Matej Skuzin u kategoriji Elite, Zvonko Pedić u kategoriji Junior i Mirko Budimlić i Nino Pavičić u kategoriji Kadet, a Nino Pavičić u kategoriji Kadet osvaja četvrto mjesto.  Ovim vikendom je počela MTB sezona, a ista se za naš požeški biciklistički klub LUKS Racing team nastavlja utrkom u Grazu u Austriji koja se održava 24.4. i koja je isto kao i utrka u Premanturi UCI C 1 ranga - navodi se u izvješću Luks Racing Teama.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI