¨Priče braće Grimm i nisu baš tako nevine kako nam je predstavljeno u slikovnicama¨

Kazimir Balog i Dario Hak
(FOTO: Lidija Galić)

04.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 2835

"U prosincu smo imali preko deset predstava. U veljači smo imali 11 predstava, seminara, plesokaz, koncerte i druga događanja, a sve ćemo nadmašiti u travnju kada imamo 18 predstava za djecu i odrasle, KaZlaDo, seminare i druge aktivnosti", najavio je danas travanjska zbivanja u Gradskom kazalištu Požega Dario Hak, v.d. ravnateljice požeškog kazališta.

- 1. travnja  je u Kazalištu bila svečana akademija Poljoprivredno-prehrambene škole, a sljedeće što nam dolazi je predstava "Grimm je za odrasle", 8. travnja u 20 sati. To je prvijenac KAD-a. Riječ je o pričama braće Grimm koje i nisu baš tako nevine kako nam je predstavljeno u slikovnicama i pričama za djecu. Pred nas su stavljeni razni prilagođeni prijevodi gdje su okrutnosti i razbojstva svedeni na minimum kako bi ih najmlađe uši mogle slušati - pojašnjava Hak. Dodaje da su tim projektom na komičan, surov i pomalo naivan način pokušali dočarati ono što je izbačeno, ubačeno ili uljepšano.

- Koliko je Grimm za djecu, a koliko za odrasle, na vama je da zaključite - kaže Hak.
9. travnja je u kazalištu projekcija filma "Sve je bio dobar san". Riječ je o potresnom i dirljivom dokumentarcu o početku rata u Hrvatskoj i dolasku Jean-Michel Nicoliera - Francuza u rat u Hrvatskoj kroz priču njegove majke koja pokušava pronaći njegove posmrtne ostatke.


11. i 12. travnja učenicima osnovnih škola će se u koprodukcijskoj komediji "Ćup” predstaviti kazališta iz Vinkovaca i Virovitice.


- Dio naše ekipe odlazi u Split na 9. festival hrvatske drame za djecu popularno zvani "Mali Marulić". Od 18 predstava među šest odabranih je i naša predstava "U potrazi za dijamantnom suzom" koju ćemo za splitsku publiku odigrati 13. travnja u 10 i 11 sati. 14. travnja u kazalištu je svečana sjednica Županijske skupštine u povodu dana Požeško-slavonske županije. 15. travnja u goste dolazi ansambl kazališta "Zorin dom" iz Karlovca s predstavom Karlstadt Kunst Cabaret. Kroz predstavu će dočarati kako su Karlovčani preživjeli politička previranja od najezde Turaka do ulaska Hrvatske u EU - najavio je voditelj marketinga Kazimir Balog.

19. i 20. travnja djeca osnovnih škola i vrtićarci uživat će u  predstavi "Deveta ovčica” Kazališta "Branko Mihaljević” iz Osijeka.

- 21. i 22. travnja dolazi nam drugi KaZlaDo. Ove godine naglasak je na seminarima za voditelje, a održat će ih Zijad Gračić, Tomislav Pavković, Tamara Kučinović i Marijana Matoković. 22. travnja sudjelujemo u Noći knjige, a od 25. do 30. travnja imamo kreativnu Papier Mache radionicu - dodao je Dario Hak.

U travnju će u kazalištu Plesna radionica Ilijane Lončar obilježiti Međunarodni dan plesa.

Rezimirajući prošlu godinu Kazimir Balog je istaknuo da je lani u kazalištu odigrano 12 gostujućih predstava, 45 vlastitih predstava, među kojima je sedam predstava za odrasle i 38 dječjih.  


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI